Trying to Put Stationary Text in My Video But the Text Keeps Moving

buckbenedict wrote on 4/7/2019, 12:35 AM

Hello,

I am trying to put some basic text in a video that I am making with Sony Vegas Pro 11. I am using the setting of going into
View> Media Generators>Titles and Text. So I put the text in the video, and it is stationary (doesn't move), but then when I go back to edit the text or to add another Media Generated section of Text on a new Video Track, the text moves. I drag the text to where I want it, and then, the text does this thing where it mirrors the dragging sequence I did and it won't stand still. All I want is the text to not move. I have the Animated option off, so I don't know why my text won't just stop moving. I used to be able to do this perfectly, but I can't get it to cooperate anymore. If anyone knows if maybe I have a setting selected on accident, or any answer, I would really appreciate any help that anyone could provide. Thanks.

Comments

Grazie wrote on 4/7/2019, 2:29 AM

If anyone knows if maybe I have a setting selected on accident, or any answer, I would really appreciate any help that anyone could provide. Thanks.

@buckbenedict - Hi BB! - Well my first guess is that amongst the Controls you've introduced some Keyframes that have instructions to reposition your Text. We'd need to see some more details of your Setups.

Last changed by Grazie on 4/7/2019, 2:29 AM, changed a total of 1 times.

Grazie

PC 7 64-bit 16gb * Intel® Core™i7-2600k Quad Core 3.40GHz * 2GB NVIDIA GEFORCE GTX 560 Ti

PC 10 64-bit 64gb * Intel® Core™i9 - 3.3GHz * 40Gb NVIDIA  GeForce RTX 2070

Cameras: Canon XF300 + PowerShot SX60HS Bridge

buckbenedict wrote on 4/7/2019, 3:32 AM

If anyone knows if maybe I have a setting selected on accident, or any answer, I would really appreciate any help that anyone could provide. Thanks.

@buckbenedict - Hi BB! - Well my first guess is that amongst the Controls you've introduced some Keyframes that have instructions to reposition your Text. We'd need to see some more details of your Setups.


Thank you. Would some screen shots of my project help?

j-v wrote on 4/7/2019, 3:43 AM

From your problem timeline and from your T&T screen of the problem text settings.

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 7900 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 15,16,17 and VMS PL 15,16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 431.86 Studio Drivers
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Grazie wrote on 4/7/2019, 4:50 AM

Thank you. Would some screen shots of my project help?

@buckbenedict - Yes indeed🙂.

Grazie

PC 7 64-bit 16gb * Intel® Core™i7-2600k Quad Core 3.40GHz * 2GB NVIDIA GEFORCE GTX 560 Ti

PC 10 64-bit 64gb * Intel® Core™i9 - 3.3GHz * 40Gb NVIDIA  GeForce RTX 2070

Cameras: Canon XF300 + PowerShot SX60HS Bridge

buckbenedict wrote on 4/8/2019, 3:40 AM

Thank you. Would some screen shots of my project help?

@buckbenedict - Yes indeed🙂.

Hi. Here is a screen capture of my Sony Vegas 11 Project. Do you see the text that I have? Well, when you click on the beginning of the text plates, all of the text moves (mirrors the way I moved them in to place, I think), and comes into place. The text doesn't move after it comes in to place, but all I want to do is have the text completely stationary, and I can't for the life of me think what the problem is. I used to put text into all my videos, and now I can't because any text I put into my videos is animated against my wishes. Thanks. Sorry if this is confusing. I really need to figure out this problem and I appreciate your helping me to do that. :)

I also have uploaded a brief video to YouTube of my problem so you can see it in motion. Look closely at the upper right. The text is not stationary at first. At first, it moves in to place and I didn't want it to do that.

Here is the link to my unlisted YouTube video:

 

Nick Hope wrote on 4/8/2019, 9:42 PM

In the Video Media Generators window there's a little white diamond to the right of your cursor. That's a keyframe. Try deleting it or dragging it all the way to the left. You can undo afterwards if necessary, or reopen the project.