Comments

Dexcon wrote on 3/4/2022, 12:38 AM

I haven't heard of that occurring before with Vegas Pro, but it regularly happened with Sound Forge Pro released by Sony - as often as every 3 or 4 weeks. This was with Windows 8.1 at the time.

The fix, which requires an edit in the registry, was:

- Open regedit (use Windows search field with the keyword regedit)
- Find the key named ''HKEY_USERS\XXXXXX-XXXX_Classes\VirtualStore\MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Sony Creative Software"
- Delete the key
- Close regedit
- Soundforge now works again

Note : in the key name above, 'XXXXX-XXXX' is a number which may be unique to your machine.

_________________________________

As with any edit in the registry, its a good idea to R click the entry (Sony Creative Software in this case) and export it so that it can be reinstalled if the deletion has unintended results. There's no CTRL-Z undo process available in the registry.

This worked every time for Sound Forge Pro, so I hope that it works with Vegas Pro 10 for you.

Cameras: Sony FDR-AX100E; GoPro Hero 11 Black Creator Edition

Installed: Vegas Pro 16, 17, 18, 19, 20 & 21, HitFilm Pro 2021.3, DaVinci Resolve Studio 18.5, BCC 2023.5, Mocha Pro 2023, Ignite Pro, NBFX TotalFX 7, Neat NR, DVD Architect 6.0, MAGIX Travel Maps, Sound Forge Pro 16, SpectraLayers Pro 11, iZotope RX10 Advanced and many other iZ plugins, Vegasaur 4.0

Windows 11

Dell Alienware Aurora 11

10th Gen Intel i9 10900KF - 10 cores (20 threads) - 3.7 to 5.3 GHz

NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER 8GB GDDR6 - liquid cooled

64GB RAM - Dual Channel HyperX FURY DDR4 XMP at 3200MHz

C drive: 2TB Samsung 990 PCIe 4.0 NVMe M.2 PCIe SSD

D: drive: 4TB Samsung 870 SATA SSD (used for media for editing current projects)

E: drive: 2TB Samsung 870 SATA SSD

F: drive: 6TB WD 7200 rpm Black HDD 3.5"

Dell Ultrasharp 32" 4K Color Calibrated Monitor

john_dennis wrote on 3/4/2022, 1:22 AM

jkerry wrote on 3/4/2022, 1:59 AM

Thanks for the info but that did notwork. Still getting the same message.