VP 16 Lags between clips

Viktor wrote on 1/11/2019, 1:03 AM

Hello i bought VP16 for making music videos in 4k. My issue is while preview for example 10 cut clips 1-2 seconds long it just jumping after 4-5 seconds and its not watchable at all... I tried every guide on yt but same result.

My pc spec is:

i9-9900k

Geforce GTX 1080ti

Samsung SSD 970 EVO 1TB

 

Comments

j-v wrote on 1/11/2019, 6:24 AM

Which Sourcefiles,
which Projectsettings,
Which type of preview and preview setting
and what build of VPro 16 do you use?

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Viktor wrote on 1/11/2019, 4:43 PM

I use

GOPRO HERO7 for footage

Project 4k preset with 60fps

Preview i tried full then half even quarter but it won't help

Build 352

Kinvermark wrote on 1/11/2019, 5:00 PM

See item C-1 here:

https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/important-information-required-to-help-you--110457/

The mediainfo report will help forum users to see details of the source clips.

Likely, the problem is the Gopro footage is highly compressed h.264 or h.265 which is not easy to edit (that's why Gopro used to offer software to convert to cineform AVI files). You may need to transcode to a different format to get good a good editing experience on Vegas (or any other NLE.)

 

 

 

j-v wrote on 1/11/2019, 5:22 PM

Are you not using proxies for those type of files?

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Musicvid wrote on 1/11/2019, 5:37 PM

+1

GoPro is notorious for jumpy preview.

Viktor wrote on 1/11/2019, 6:13 PM

Are you not using proxies for those type of files?

Thank you so much! :D this solved my problem...