VP17 -- Scopes UI "flashing"?

fifonik wrote on 11/8/2019, 11:45 PM

Does anyone noticed scope's UI "flashing"?

Scopes docked top left with Projects media & Co and option Updated scopes while playing is turned ON.

So when I play media on time line, scopes UI is a bit flashing. It is noticeable on labels inside the UI ("Waveforms", "Spectroscope") and on graphs themselves. I'm not talking about the scopes itself, but the canvas where the scopes shown. It looks like the canvas sizes are slightly changing. Especially noticeable on the right and bottom edges (as on picture):


Demo:

 

In VP15 the labels are also flashing, but the canvas not changing its size.

Anyone confirm?

Last changed by fifonik

Camcorder: Panasonic X920

Desktop: MB: MSI B450M MORTAR TITANIUM, CPU: AMD Ryzen 3700X (not OC), RAM: G'Skill 16 GB DDR4@3200 (not OC), Graphics card: MSI RX580 8GB (factory OC), SSD: Samsung 970 Evo+ NVMe 500MB (OS), HDDs: Seagate & Toshiba 2TB, OS: Windows 10 Pro 1909

NLE: Vegas Pro [Edit] 11, 12, 13, 15, 17

Comments

matthias-krutz wrote on 11/9/2019, 3:17 AM

I can confirm this slight "flashing". More I am bothered by the flashing between transport and status bar in the preview window.

Desktop: Ryzen R7 2700, RAM 2 x Ballistix DIMM 16 GB DDR4-2666, X470 Aorus Ultra Gaming, Radeon R9 380 4GB, Win10

Laptop: T420, W7 SP1, i5-2520M 4GB, SSD, HD Graphics 3000

VEGAS Pro 14-17, Movie Studio 12 Platinum, Vegasaur, HitfilmPro

fifonik wrote on 11/9/2019, 5:37 AM

Thanks. Reported. Ticket #2019110917001397

Camcorder: Panasonic X920

Desktop: MB: MSI B450M MORTAR TITANIUM, CPU: AMD Ryzen 3700X (not OC), RAM: G'Skill 16 GB DDR4@3200 (not OC), Graphics card: MSI RX580 8GB (factory OC), SSD: Samsung 970 Evo+ NVMe 500MB (OS), HDDs: Seagate & Toshiba 2TB, OS: Windows 10 Pro 1909

NLE: Vegas Pro [Edit] 11, 12, 13, 15, 17

fifonik wrote on 11/19/2019, 5:41 PM

Got reply from Magix that they were not able to reproduce the issue.

Can anyone else see it?

Camcorder: Panasonic X920

Desktop: MB: MSI B450M MORTAR TITANIUM, CPU: AMD Ryzen 3700X (not OC), RAM: G'Skill 16 GB DDR4@3200 (not OC), Graphics card: MSI RX580 8GB (factory OC), SSD: Samsung 970 Evo+ NVMe 500MB (OS), HDDs: Seagate & Toshiba 2TB, OS: Windows 10 Pro 1909

NLE: Vegas Pro [Edit] 11, 12, 13, 15, 17

fifonik wrote on 2/25/2020, 3:22 PM

The issue is in build 421 as well.

Magix could find it and only one person confirmed it here.

Just curious, is the issue somehow connected to my setup only or other people just do not care about so tiny UI glitch?

It would be nice if someone else check and report. Thanks.

Camcorder: Panasonic X920

Desktop: MB: MSI B450M MORTAR TITANIUM, CPU: AMD Ryzen 3700X (not OC), RAM: G'Skill 16 GB DDR4@3200 (not OC), Graphics card: MSI RX580 8GB (factory OC), SSD: Samsung 970 Evo+ NVMe 500MB (OS), HDDs: Seagate & Toshiba 2TB, OS: Windows 10 Pro 1909

NLE: Vegas Pro [Edit] 11, 12, 13, 15, 17

JN- wrote on 2/25/2020, 6:07 PM

@fifonik I tested watching playback of the 4K Benchmarking project. I saw what would be the tiniest glitch/flash maybe 1/1000 th. of what you are getting on external monitor.. I ran test on my laptop screen, saw nothing amiss, but the imperceptible flash was on the connected 27" Dell monitor, maybe I should remove the dust from the laptop screen?

So it's there ok, but I'd never know if you didn't mention it, really is a 1/1000 th. of what you have. So it's so tiny it would never bother me, good spot though.

---------------------------------------------

Benchmarking thread

Codec Render Quality tables

---------------------------------------------

PC ... Corsair case, own build ...

CPU .. i9 9900K, iGpu UHD 630

Memory .. 32GB DDR4

Graphics card .. MSI RTX 2080 ti

Graphics driver .. latest studio

PSU .. Corsair 850i

Mboard .. Asus Z390 Code

 

Laptop ... (Acer Predator G9-793-77AC)

CPU .. i7-6700HQ Skylake-H

Memory ..32 GB DDR4, was previously 16 GB

Graphics card .. Nvidia GTX 1070

Graphics driver .. latest studio

Grazie wrote on 2/26/2020, 5:23 AM

@fifonik - Tested:-

Flashing next to Scopes Reproed in VP17 B421.

No issue - no flashing at all in VP16 B424.