Comments

jrb101 wrote on 8/14/2019, 7:50 AM

I've had problems with Bezier masking tracking in VP17 recently with similar crashes. It seemed limited to when I created custom masks and tracked ~5 minute clips (tried h264 original clip and a transcoded cineform version to eliminate the possibility that it was related to heavily compressed codecs). The tracking would proceed fine then crash VP17 at 100% tracked without saving the tracking data. For very short clips or for other mask types (oval, rectangle and diamond even on the long clip) it was fine. It's never restarted my PC though.

After messing about a lot I found that I could get a successful tracked mask if I increased the keyframe slider so it was only creating a point every couple of seconds - not ideal, but it was fine for what I needed.

I wonder whether it's a memory thing? I could see my GPU being utilised for the tracking (in task manager) but it would still crash even if I disabled the GPU. In either case I didn't seem to be getting anywhere near either my GPU memory (4GB of Radeon RX570) or my system RAM (16GB of DDR4 3000MHz), but as reducing down the number of keyframes tracked seems to work and reducing the complexity of the tracker (from custom Bezier to simple shape) it makes me think there may be a memory issue, and if it's crashing your whole machine that could point in that direction too but it's pure speculation on my part!

I have put in a ticket to Magix support with my issue, so I'll update here if anything comes of that.

I've not tried the slow-mo plugin yet so I can't comment as to whether that works on my system...

Jon Baker - Experienced in music creation, still a newbie at the video game 😉

(YouTube and Instagram - "Jon's Musical Musings")

PC: AMD Ryzen 3 2200G Desktop w/16GB DDR4 and Radeon RX570 (4GB) , ~5TB of storage across various HDDs, Focusrite Scarlett 6i6 audio interface, Mackie CR5BT studio monitors, 24" 1080p monitor (not anything special!)

For capture: Olympus PEN E-PL6 camera (1080p30) with external mic input adaptor and Olympus ME51S electret lavalier and Takstar SGC-598 shotgun mic and a Samsung Galaxy S10e (4K30 or 4K60) with Filmic Pro or stock video apps and external mic adaptor.

fr0sty wrote on 8/14/2019, 9:21 AM

Complete system shutdowns/restarts are not usually a software-only problem... if I had that happening, I'd be running some tests on my system temp/memory/hard drive to see if there's any issues going on.

MagixPascal wrote on 8/14/2019, 9:24 AM

whenever i do bezier or slowmo rendering in vegas pro 17 it always crash sometimes my computer will restart too!

 

Please include the extra information and some text to find it in the Error Reporting System. I would like to have a look at this

 

jakesville wrote on 8/14/2019, 11:17 AM

Complete system shutdowns/restarts are not usually a software-only problem... if I had that happening, I'd be running some tests on my system temp/memory/hard drive to see if there's any issues going on.

it only happens with VP17 but with VP16 it's fine tho!

jakesville wrote on 8/14/2019, 11:18 AM

whenever i do bezier or slowmo rendering in vegas pro 17 it always crash sometimes my computer will restart too!

 

Please include the extra information and some text to find it in the Error Reporting System. I would like to have a look at this

 

ok i will..thanks!

jakesville wrote on 8/14/2019, 11:18 AM

I've had problems with Bezier masking tracking in VP17 recently with similar crashes. It seemed limited to when I created custom masks and tracked ~5 minute clips (tried h264 original clip and a transcoded cineform version to eliminate the possibility that it was related to heavily compressed codecs). The tracking would proceed fine then crash VP17 at 100% tracked without saving the tracking data. For very short clips or for other mask types (oval, rectangle and diamond even on the long clip) it was fine. It's never restarted my PC though.

After messing about a lot I found that I could get a successful tracked mask if I increased the keyframe slider so it was only creating a point every couple of seconds - not ideal, but it was fine for what I needed.

I wonder whether it's a memory thing? I could see my GPU being utilised for the tracking (in task manager) but it would still crash even if I disabled the GPU. In either case I didn't seem to be getting anywhere near either my GPU memory (4GB of Radeon RX570) or my system RAM (16GB of DDR4 3000MHz), but as reducing down the number of keyframes tracked seems to work and reducing the complexity of the tracker (from custom Bezier to simple shape) it makes me think there may be a memory issue, and if it's crashing your whole machine that could point in that direction too but it's pure speculation on my part!

I have put in a ticket to Magix support with my issue, so I'll update here if anything comes of that.

I've not tried the slow-mo plugin yet so I can't comment as to whether that works on my system...

exactly what i was experiencing..the thing is my vp16 is fine tho!

jakesville wrote on 8/14/2019, 11:46 AM