MB Looks: Can't copy/paste event attributes

Julius_ wrote on 3/9/2015, 10:11 PM
I installed the new magic bullet suite V12 and I use the Magic Bullet looks.

In V12 and V13 once you apply an effect to a clip, I normally do a "copy" then select another clip and do a "paste event attributes", with this new MB version, I don't see the effects added to the clip..the FX chain is there but just no effect.

With the same V12 & V13 vegas, I still have my old MB suite 11 and it works just perfectly (I can copy and paste to other clips).

Anyone have any alternate solutions to this problem? (The only way is for me to go back in MB, look for the effect and apply it...faster with copy/paste)

Thanks

Comments

vtxrocketeer wrote on 3/9/2015, 11:04 PM
This is a well-documented bug here. One workaround is to save a look within MB and then apply it to each desired event. PITA, I know.

Another workaround is to apply the MB Look at the track level. Most of what I edit is quite amenable to this workaround because events on my timeline are pretty consistent in lighting, etc.

Perhaps others could chime in with their ideas.
Tech Diver wrote on 3/9/2015, 11:05 PM
If there are particular looks that you use often, you can create presets for them in Vegas (not in MBL), just as you would for any other effect.

Peter
redpaw wrote on 12/6/2016, 11:55 AM

so, it looks like this issue is still there in vegas14... or is it just me?

Grazie wrote on 12/7/2016, 2:55 AM

Yup, in MBL VP14 I'm PEA-ing quite nicely. 😉

redpaw wrote on 12/7/2016, 3:28 AM

What version of Looks do you have, Grazie?

Feel like there might be time for a windows reinstall :/

Dexcon wrote on 12/7/2016, 4:35 AM

MBL4.0.1 (build 1538) copy/paste is sort of working for me in VP14.  Copying and pasting the event attributes to a new video clip doesn't work straight away, but if I open the VFX tab in the 2nd clip, open the Edit Looks tab to open MBL, then close MBL by either the X or tick, the MBL FX takes effect in the 2nd clip - nothing more than opening and closing MBL is necessary.  A bit clunky but way better than MBL3 in VP13 where the copy/paste process didn't work at all.

Last changed by Dexcon on 12/7/2016, 4:36 AM, changed a total of 1 times.

Cameras: Sony FDR-AX100E; GoPro Hero 11 Black Creator Edition

Installed: Vegas Pro 16 Edit, Vegas Pro 17 Edit, Vegas Pro 18, Vegas Pro 19 Edit, Vegas Pro 20 Edit, HitFilm Pro 2021.3, BCC 2023, Mocha Pro 2022.5.1, Ignite Pro, NBFX TotalFX 7, Neat NR, DVD Architect 6.0, MAGIX Travel Maps, Sound Forge Pro 16, SpectraLayers Pro 9, iZotope RX10 Advanced and many other iZ plugins, Vegasaur 4.0

Windows 11

Dell Alienware Aurora 11

10th Gen Intel i9 10900KF - 10 cores (20 threads) - 3.7 to 5.3 GHz

NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER 8GB GDDR6 - liquid cooled

64GB RAM - Dual Channel HyperX FURY DDR4 XMP at 3200MHz

C drive: 1TB M.2 PCIe NVMe SSD

D drive: 6TB WD 7200 rpm Black HDD 3.5"

E & F drives: 2 x 2TB Barracuda HDDs 2.5"

 

Grazie wrote on 12/7/2016, 5:17 AM

MBL4.0.1 (build 1538) copy/paste is sort of working for me in VP14.  Copying and pasting the event attributes to a new video clip doesn't work straight away, but if I open the VFX tab in the 2nd clip, open the Edit Looks tab to open MBL, then close MBL by either the X or tick, the MBL FX takes effect in the 2nd clip - nothing more than opening and closing MBL is necessary.  A bit clunky but way better than MBL3 in VP13 where the copy/paste process didn't work at all.

Nope. Don't have to do any of that. Just COPY and PEA.

redpaw wrote on 12/7/2016, 5:23 AM

I've updated to looks 4 but still no luck.

My workaround is this:

 

Basically, making sure that you have 'keyframing' for strength of the effect turned on. Then clicking on videofx of the clip that update attributes to and then the timeline.

It also works in v13.

fhu wrote on 12/20/2016, 11:24 PM

Hmm. Wish I could get PEA to work. I'm running MB 3 w VP 14. If the MB upgrade solve this bug, I'll buy right now :)