Comments

JW-Curtis wrote on 9/22/2020, 8:11 PM

It gets to the Creating file I/O Manager......

Claire-Ehrhardt wrote on 9/22/2020, 10:23 PM

Mine stopped working too.

 

j-v wrote on 9/23/2020, 3:59 AM

@JW-Curtis

What is your processor and available GPU(s?)
Which exact driverversions are for those installed.

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, DJI Osmo Pocket, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10 home version 2004 build 19041.264, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home version 2004 build 19041.264, CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 17,18 and VMS PL 16,17 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 456.38 Studio Driver.
TV      :LG 4K 55EG960V

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

JW-Curtis wrote on 9/24/2020, 8:39 AM

Intel HD Graphics Driver 9.17.10.4459

VEGASDerek wrote on 9/24/2020, 9:00 AM

@JW-Curtis: What build of Movie Studio are you using?

j-v wrote on 9/24/2020, 10:06 AM

Intel HD Graphics Driver 9.17.10.4459

Intel has more than one type of GPU, which one is it?

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, DJI Osmo Pocket, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10 home version 2004 build 19041.264, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home version 2004 build 19041.264, CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 17,18 and VMS PL 16,17 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 456.38 Studio Driver.
TV      :LG 4K 55EG960V

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

JW-Curtis wrote on 9/24/2020, 10:16 AM

I am using Movie Studio Platinum 17

Intel i3-2120 CPU @3.30 GHz

JW-Curtis wrote on 9/24/2020, 10:37 AM

Correction its Intel Core (TM) i3-3110M CPU @ 2.4 GHz

j-v wrote on 9/24/2020, 10:42 AM

The GPU of that one is HD 2000 and I could only find the latest driverversion for that one of 2015, pretty old for todays use with a new videoprogram.
If the program will load complete on that laptop I doubt.

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, DJI Osmo Pocket, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10 home version 2004 build 19041.264, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home version 2004 build 19041.264, CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 17,18 and VMS PL 16,17 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 456.38 Studio Driver.
TV      :LG 4K 55EG960V

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

VEGASDerek wrote on 9/24/2020, 10:51 AM

@JW-Curtis: Which build of VEGAS Movie Studio 17 Platinum are you using?

JW-Curtis wrote on 9/24/2020, 11:02 AM

Where exactly do I find that out?

 

JW-Curtis wrote on 9/24/2020, 11:04 AM

Build 179

JW-Curtis wrote on 10/4/2020, 5:37 PM

Does anyone have a clue as what to do? I am losing my patience with this.

JW-Curtis wrote on 10/4/2020, 6:10 PM

Thank you so much. That actually worked.

Werner_NOR wrote on 10/7/2020, 11:34 AM

ErikLNZ: I installed the file from your link above and it actually did start up. Then it informed me about an upgrade and I installed it. After that it didnt work. I de-installed everything and installed version 143 from you link above. It started up without any problems and I could open a project. I can render to normal files, but the program crashes when I try advanced options.

I am happy with version 16, which I use together with Media Composer and Resolve 16. Movie Studio Platinum 17 doesnt seem to be worth the hazzle.

 

JW-Curtis wrote on 10/7/2020, 12:35 PM

I was told that they are creating a new update just for this problem but who knows how long it will take.