Vegas Pro 15 -Black appearing when cross fading Chroma Key clip

paul-priestley wrote on 5/23/2019, 10:54 AM

Hi Trying to solve this problem. I am using Vegas Pro 15 v 416 and NewBlue Chroma Key. The problem is this. I have a piece of video which I have applied track motion on to zoom into. The track has Chroma key applied and I have a crossfade applied. The problem is when the clip is played the fade applies this black colour to the image. See attached image. How can I get a clean fade on this clip. Fades work perfectly on everything else but not on the chroma keyed clips.

Cheers Paul

Comments

fr0sty wrote on 5/23/2019, 11:44 AM

It's probably getting keyed out. You could bake-in the chroma key effect by doing the key, highlighting the area in question with a loop region, then selecting Tools>Render to new track. Render using magix intermediate codec to keep good quality (visually lossless), make sure your resolution and framerate match the source file, and it will give you a new track with a pre-chroma keyed video on it. Then do your transition.

Marco. wrote on 5/23/2019, 12:19 PM

Does same happen if you apply the chroma key as Event FX or Media FX?

Also, is the Chroma Key Track FX applied before or after composite?

paul-priestley wrote on 5/23/2019, 12:26 PM

Thanks for the suggestions, I'll try those and see what happens. Cheers

paul-priestley wrote on 5/24/2019, 3:48 AM

Problem solved. The black effect disappears if the chroma key is applied from Tools/Video/Media FX rather than via Track FX. Thanks very much guys. Cheers Paul