Movie Studio 16 (v 109) stops during launch.

Ambeo wrote on 7/25/2019, 5:49 AM

I've just paid for MS 16. The screen shot shows the point just before it stops loading.

I know there is a more recent version of MS 16 but I am unable to update unless I can launch the original. Catch 22 :-)

I've tried installing it on my reserve system but as I am already registered I cannot proceed.

Movie Studio 15 runs perfectly on my system.

Any advice would be greatly appreciated.

Thank you.

OS  
    Windows 10 Pro 64-bit
CPU
    Intel Core i7 @ 4.00GHz
    Skylake 14nm Technology
RAM
    16.0GB
Motherboard
    Dell Inc. 0XJ8C4 (SOCKET 0)
    %1 Chipset
Graphics
    SONY TV (1176x664@60Hz)
    4095MB NVIDIA GeForce GTX 980 (NVIDIA)  
Storage
    1863GB Seagate ST2000DM001-1ER164 (SATA)  
    476GB SK hynix SC308 SATA 512GB (SSD)

Comments

EricLNZ wrote on 7/25/2019, 6:25 AM

You can download your language version from here https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-movie-studio-16-update-2-build-138-142--116343/

Then try running to install.

Do you recognise the file mentioned in your screen grab? If it's an FX you have try hiding it so VMS doesn't try to include it when starting.

robertOZ wrote on 7/25/2019, 10:44 PM

I had a similar issue after installing MS 16 update, build 142, stuck on splash screen, got to the point of "Creating Windows" then it crashed, every time

What I did was to hold down the Shift and Control key together, at the same time double click on the desktop shortcut icon and then deleted all cached application data, I now have a fully functioning program again, give that a try, it may work for your issue

Ambeo wrote on 7/28/2019, 8:22 AM

Solved:

MVS 16 stopped while loading 'Common Files\Magix Services\Independence Libraries\RegINDLib.exe

A scan revealed the trojan ' Fraudload'.

I've deleted the file.

Thank you for pointing me in the right direction. 🙂