MP4 file shuts down Vegas Pro 12

Dan Sherman wrote on 6/23/2016, 8:40 AM
Footage recorded from Skype using Evear.
On timeline, preview window is green, as is timeline except for a bit of image at the end.
Footage plays for a while, even with cursor in green.
Then Vegas closes.
Earlier Skype interview done the same way is good.
Tried converting to .avi in Super, but could not play file on or off timeline.
Any suggestions would be helpful.

Comments

musicvid10 wrote on 6/23/2016, 8:57 AM
Download the trial version of VideoRedo and run the file through "Quickstream Fix."
If it works, transport stream errors in your file will be corrected or decimated.

Your file probably already plays ok in Vlc or another player; however, that is not an indicator of the absence or presence of stream errors, which can cripple any NLE.

john_dennis wrote on 6/23/2016, 9:04 AM
Since the Evear clips worked once, it might be that the current clips are just corrupted, You might try VideoTVSuite. QuickStream Fix. The option is under the Tools Menu. It's saved me in the past. There is a trial offering.

My main system:
Motherboard: Asus X99-AII
CPU: Intel i7-6850K
GPU: Sapphire Radeon RX480-8GB
RAM: Corsair Dominator (4 x 4 GB) DDR4 2400
Disk O/S & Programs: Intel SSD 750 (400 GB)
Disk Active Projects: 1TB & 2TB WD BLACK SN750 NVMe Internal PCI Express 3.0 x4 Solid State Drives
Disk Other: WD Ultrastar/Hitachi Hard Drives: WDBBUR0080BNC-WRSN, HGST HUH728080ALE600, 724040ALE640, HDS3020BLA642
Case: LIAN LI PC-90 Black Aluminum ATX Full Tower Case
CPU cooling: Corsair Hydro series H115i
Power supply: SeaSonic SS-750KM3 750W 80 PLUS GOLD Certified Full Modular Active PFC Power Supply
Drive Bay: Kingwin KF-256-BK 2.5" and 3.5" Trayless Hot Swap Rack with USB 3
Sound card: Crystal Sound 3 on motherboard. Recording done on another system.
Primary Monitor: Asus ProArt PA248q (24" 1920 x 1200)
O/S: Windows 10 Pro 22H2, Build 19045.2130

Camera: Sony RX10 Model IV

https://www.youtube.com/user/thedennischannel

john_dennis wrote on 6/23/2016, 9:05 AM
See how slowly I type...

My main system:
Motherboard: Asus X99-AII
CPU: Intel i7-6850K
GPU: Sapphire Radeon RX480-8GB
RAM: Corsair Dominator (4 x 4 GB) DDR4 2400
Disk O/S & Programs: Intel SSD 750 (400 GB)
Disk Active Projects: 1TB & 2TB WD BLACK SN750 NVMe Internal PCI Express 3.0 x4 Solid State Drives
Disk Other: WD Ultrastar/Hitachi Hard Drives: WDBBUR0080BNC-WRSN, HGST HUH728080ALE600, 724040ALE640, HDS3020BLA642
Case: LIAN LI PC-90 Black Aluminum ATX Full Tower Case
CPU cooling: Corsair Hydro series H115i
Power supply: SeaSonic SS-750KM3 750W 80 PLUS GOLD Certified Full Modular Active PFC Power Supply
Drive Bay: Kingwin KF-256-BK 2.5" and 3.5" Trayless Hot Swap Rack with USB 3
Sound card: Crystal Sound 3 on motherboard. Recording done on another system.
Primary Monitor: Asus ProArt PA248q (24" 1920 x 1200)
O/S: Windows 10 Pro 22H2, Build 19045.2130

Camera: Sony RX10 Model IV

https://www.youtube.com/user/thedennischannel

musicvid10 wrote on 6/23/2016, 9:06 AM
Ha -- I actually beat jd to it for once.
;?)

Dan Sherman wrote on 6/23/2016, 10:20 AM
Thanks M'vid, JD!
Did the trick.
Here's hoping MAGIX retains the community on this forum.
Great stuff.