Comments

LindaSunshine wrote on 2/16/2018, 9:53 AM

Any footage I use preview is blue there are no filter or something fresh installation :-(

LindaSunshine wrote on 2/16/2018, 10:11 AM

Rx vega 56

LindaSunshine wrote on 2/16/2018, 10:17 AM

I just read it omg :-( Got a promo to update 14 to 15 that have fast rendering, that is terrible :-(( what card is the best recommended ?

LindaSunshine wrote on 2/16/2018, 10:29 AM

What graphics card are you using? If it's AMD Vega, it's a known issue. See this: https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-pro-14-and-radeon-vega-frontier-edition-issue--107190/


Thanks I tried to used driver 18.2.1 and it works now

Nick Hope wrote on 2/16/2018, 11:04 PM

Thanks for the feedback and glad you found a solution. Previously were you using the latest driver (18.2.2) or an older driver?

LindaSunshine wrote on 2/16/2018, 11:23 PM

previously I was using old driver and after I update it for recommended 18.2.1 it works crossfire between Vega 56, but honestly I got better rendering times with 2 RX580 :-( Thinking to buy new titan Volta for $4400 AUD. But I'm not sure if I will benefiting or decrease the rendering time of 4K footage using boris fx. Anyone have experience with new titan volta or better to use quad P6000

Nick Hope wrote on 2/16/2018, 11:50 PM

Thanks for the info. Hopefully the blue issue has gone for everyone with the recent drivers.

AMD VCE rendering support has been mentioned (see here & here), which could make a huge difference in speed when/if it arrives.

I haven't seen any mention of those 2 NVIDIA cards on the forum. I would say it's a bit of a gamble whether NVENC works correctly with them.

[Edited out a misleading paragraph where I mistook the AMD RX580 for the NVIDIA GTX580!]