Vegas Pro 17 fails to activate after update!!!

aboammar wrote on 8/1/2020, 9:18 AM

Hi,

After updating Vegas Pro 17 to the latest build, it always fail to activate! Here is a screenshot of the screen I get:

My computer is connected correctly to the internet with no problems, and I tried everything from disabling my Norton 360 Firewall and Antivirus to "resetting the internet settings" as suggested by the activation error!

 

Any idea what is going on? And why Magix does not offer offline activation just like when Vegas was part of Sony???

HP Z1 AIO Workstation G3

OS: Windows 10 Pro 64bit

Display: 23.6" UHD 4K

CPU: Xeon E3-1270 v5  quad-core @ 3.60GHz, 8MB cache, up to 4GHz with Intel Turbo Boost Technology

GPU: nVidia Quadro M2000M 4GB

RAM: 32GB DDR4 2133MHz ECC memory

System Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Working Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Storage Drive: 3GB SSD (500MB/s)

Video: Vegas Pro 16 Suite / DaVinci Resolve 16 Studio

Audio: PreSonus Studio One Pro 5

Graphics: CorelDraw Technical Suite 2020 / Xara Designer Pro X365

Image Editing: Corel PhotoPaint 2020 / Corel PaintShop Pro X9 Ultimate / PHASEONE Capture One Pro 11

3D Graphics: Maxon Cinema 4D Studio 10

Camera: Sony A7S II / A7 III

Website: www.innoviahouse.com

Vimeo: vimeo.com/innoviahouse

Comments

aboammar wrote on 8/1/2020, 6:42 PM

Strange!!! So no one can help?

HP Z1 AIO Workstation G3

OS: Windows 10 Pro 64bit

Display: 23.6" UHD 4K

CPU: Xeon E3-1270 v5  quad-core @ 3.60GHz, 8MB cache, up to 4GHz with Intel Turbo Boost Technology

GPU: nVidia Quadro M2000M 4GB

RAM: 32GB DDR4 2133MHz ECC memory

System Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Working Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Storage Drive: 3GB SSD (500MB/s)

Video: Vegas Pro 16 Suite / DaVinci Resolve 16 Studio

Audio: PreSonus Studio One Pro 5

Graphics: CorelDraw Technical Suite 2020 / Xara Designer Pro X365

Image Editing: Corel PhotoPaint 2020 / Corel PaintShop Pro X9 Ultimate / PHASEONE Capture One Pro 11

3D Graphics: Maxon Cinema 4D Studio 10

Camera: Sony A7S II / A7 III

Website: www.innoviahouse.com

Vimeo: vimeo.com/innoviahouse

lenard-p wrote on 8/1/2020, 7:59 PM

with windows firewall there's a public and private setting. public should always be off, as norton is replacing it. I have private turned on and it's not causing me problems but for now you could try turning it all off

fr0sty wrote on 8/2/2020, 1:24 AM

I had this happen to me, a system reboot fixed it.

Systems:

Desktop

AMD Ryzen 7 1800x 8 core 16 thread at stock speed

64GB 3000mhz DDR4

Radeon VII

Windows 10

Laptop:

ASUS Zenbook Pro Duo 32GB (9980HK CPU, RTX 2060 GPU, dual 4K touch screens, main one OLED HDR)

aboammar wrote on 8/2/2020, 1:35 PM

@EricLNZ and @lenard-p  in Windows Defender as you see below, it shows the public as turned on and I can not change that in the Windows Defender window! However, in Windows Defender Advanced window as you see below, it shows the public as turned off!!!

Any idea what's going on?

HP Z1 AIO Workstation G3

OS: Windows 10 Pro 64bit

Display: 23.6" UHD 4K

CPU: Xeon E3-1270 v5  quad-core @ 3.60GHz, 8MB cache, up to 4GHz with Intel Turbo Boost Technology

GPU: nVidia Quadro M2000M 4GB

RAM: 32GB DDR4 2133MHz ECC memory

System Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Working Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Storage Drive: 3GB SSD (500MB/s)

Video: Vegas Pro 16 Suite / DaVinci Resolve 16 Studio

Audio: PreSonus Studio One Pro 5

Graphics: CorelDraw Technical Suite 2020 / Xara Designer Pro X365

Image Editing: Corel PhotoPaint 2020 / Corel PaintShop Pro X9 Ultimate / PHASEONE Capture One Pro 11

3D Graphics: Maxon Cinema 4D Studio 10

Camera: Sony A7S II / A7 III

Website: www.innoviahouse.com

Vimeo: vimeo.com/innoviahouse

aboammar wrote on 8/2/2020, 1:35 PM

I had this happen to me, a system reboot fixed it.


@fr0sty Rebooting did not help.

HP Z1 AIO Workstation G3

OS: Windows 10 Pro 64bit

Display: 23.6" UHD 4K

CPU: Xeon E3-1270 v5  quad-core @ 3.60GHz, 8MB cache, up to 4GHz with Intel Turbo Boost Technology

GPU: nVidia Quadro M2000M 4GB

RAM: 32GB DDR4 2133MHz ECC memory

System Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Working Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Storage Drive: 3GB SSD (500MB/s)

Video: Vegas Pro 16 Suite / DaVinci Resolve 16 Studio

Audio: PreSonus Studio One Pro 5

Graphics: CorelDraw Technical Suite 2020 / Xara Designer Pro X365

Image Editing: Corel PhotoPaint 2020 / Corel PaintShop Pro X9 Ultimate / PHASEONE Capture One Pro 11

3D Graphics: Maxon Cinema 4D Studio 10

Camera: Sony A7S II / A7 III

Website: www.innoviahouse.com

Vimeo: vimeo.com/innoviahouse

fr0sty wrote on 8/2/2020, 4:48 PM

Try to uninstall, reinstall, then reboot.

Systems:

Desktop

AMD Ryzen 7 1800x 8 core 16 thread at stock speed

64GB 3000mhz DDR4

Radeon VII

Windows 10

Laptop:

ASUS Zenbook Pro Duo 32GB (9980HK CPU, RTX 2060 GPU, dual 4K touch screens, main one OLED HDR)

fifonik wrote on 8/2/2020, 7:17 PM

Normally, if you are working from home/office you should change the network settings and make it private, not public.

Unfortunately, I know nothing about Norton 360 so may be it should be configured differently.

Camcorder: Panasonic X920

Desktop: MB: MSI B450M MORTAR TITANIUM, CPU: AMD Ryzen 3700X (not OC), RAM: G'Skill 16 GB DDR4@3200 (not OC), Graphics card: MSI RX580 8GB (factory OC), SSD: Samsung 970 Evo+ NVMe 500MB (OS), HDDs: Seagate & Toshiba 2TB, OS: Windows 10 Pro 1909

NLE: Vegas Pro [Edit] 11, 12, 13, 15, 17

aboammar wrote on 8/2/2020, 7:50 PM

Try to uninstall, reinstall, then reboot.

I don't want to do that because I don't have time to reinstall all plugins again!

HP Z1 AIO Workstation G3

OS: Windows 10 Pro 64bit

Display: 23.6" UHD 4K

CPU: Xeon E3-1270 v5  quad-core @ 3.60GHz, 8MB cache, up to 4GHz with Intel Turbo Boost Technology

GPU: nVidia Quadro M2000M 4GB

RAM: 32GB DDR4 2133MHz ECC memory

System Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Working Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Storage Drive: 3GB SSD (500MB/s)

Video: Vegas Pro 16 Suite / DaVinci Resolve 16 Studio

Audio: PreSonus Studio One Pro 5

Graphics: CorelDraw Technical Suite 2020 / Xara Designer Pro X365

Image Editing: Corel PhotoPaint 2020 / Corel PaintShop Pro X9 Ultimate / PHASEONE Capture One Pro 11

3D Graphics: Maxon Cinema 4D Studio 10

Camera: Sony A7S II / A7 III

Website: www.innoviahouse.com

Vimeo: vimeo.com/innoviahouse

aboammar wrote on 8/2/2020, 7:52 PM

Normally, if you are working from home/office you should change the network settings and make it private, not public.

Unfortunately, I know nothing about Norton 360 so may be it should be configured differently.

I think my home Wifi should be set to private, but to make sure, how to check if it is set to private or public?

HP Z1 AIO Workstation G3

OS: Windows 10 Pro 64bit

Display: 23.6" UHD 4K

CPU: Xeon E3-1270 v5  quad-core @ 3.60GHz, 8MB cache, up to 4GHz with Intel Turbo Boost Technology

GPU: nVidia Quadro M2000M 4GB

RAM: 32GB DDR4 2133MHz ECC memory

System Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Working Drive: 1TB M.2 (2500MB/s)

Storage Drive: 3GB SSD (500MB/s)

Video: Vegas Pro 16 Suite / DaVinci Resolve 16 Studio

Audio: PreSonus Studio One Pro 5

Graphics: CorelDraw Technical Suite 2020 / Xara Designer Pro X365

Image Editing: Corel PhotoPaint 2020 / Corel PaintShop Pro X9 Ultimate / PHASEONE Capture One Pro 11

3D Graphics: Maxon Cinema 4D Studio 10

Camera: Sony A7S II / A7 III

Website: www.innoviahouse.com

Vimeo: vimeo.com/innoviahouse