Vegas Pro 17 Memory/Hardware Acceleration Issue

Erik-Posey wrote on 4/3/2020, 8:11 PM

I'm having an issue with Vegas 17 stuttering and then crashing while hardware acceleration is enabled.

My computer specs: i7 7700K, 32GB RAM, EVGA 1080 FTW HYBRID (8GB VRAM)

The issue occurs both while scrubbing through footage, it'll all of a sudden just freeze and die, and when trying to load the project back up after a crash. While scrubbing, it'll get progressively slower, then turn into mush and crash. Then, while trying to load the project, it'll completely overload my GPU, causing two of my three monitors to go black and suddenly forget that they're connected to the GPU.

Has anyone had an issue similar to this?

Comments

fr0sty wrote on 4/3/2020, 8:43 PM

My guess would either be a GPU driver issue (make sure you have the latest Nvidia Studio driver (not game ready) installed) or a faulty GPU.

max9 wrote on 4/4/2020, 9:20 AM

I also have problem with Hardware Decoding turn on with Nvidia NVDEC in File I/O. When is ON preview window goes flickering and black. I'm with latest studio driver, Vegas added in driver settings and so on... But I gave up at the end. I hope MAGIX fix things with hardware acceleration.

j-v wrote on 4/4/2020, 9:57 AM

@max9
With me that option helps very much on laptop and desktop. Which Nvidia Studio driver do you use exactly (number) on which Nvidia GPU?

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10 home version 1909 build 18363.720, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home version 1909 build 18363.720, CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16,17 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 442.92 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Erik-Posey wrote on 4/4/2020, 1:05 PM

My guess would either be a GPU driver issue (make sure you have the latest Nvidia Studio driver (not game ready) installed) or a faulty GPU.

I've got the latest Nvidia Studio driver installed, and there's no way the GPU is faulty, I can stream 99% of AAA titles using NVENC and on max settings.

max9 wrote on 4/4/2020, 3:04 PM

I'm with EVGA 1060 6gb with studio driver 442.19.

At beginning in first few second when turn on hardware decoding everything seems work fine, but when start to play around in timeline preview goes flickering black and completely black on some clips.

Here I make video: