VegasPro20's SoundForge 16 wouldn't import .mp3 file.

garuda wrote on 8/31/2022, 11:54 AM

I purchased VegasPro20 with Soundforge Suite 16 (SF16) included in package. I launched SF16 w/o (VP20 launched) and tried to open an .mp3 audio file into SF16. It presented a message requiring QuickTime app. I downloaded QuickTime 7.7.9 and tried again. Soundforge again presented an error msg. See attachment.

Comments

rraud wrote on 8/31/2022, 12:47 PM

QT is not necessary for MP3 files. When MP3 files do not open or encode in Sound Forge, 'Reset All preferences and catched data' (in Sound Forge 'File' menu) usually fixes it. This MP3 misbehavior is rather common.

I think installing a version of QT is still necessary to open and encode AAC files.. but maybe not since Vegas has an AAC codec.

@garuda, you maybe should have posted this query in the Magix Sound Forge forum,

rraud, Magix Sound Forge forum moderator
 

garuda wrote on 8/31/2022, 6:05 PM

Thanks rraud -- your suggestion worked!! Sorry about posting on wrong forum, I'm new here and don't use it often enough to learn the drill. I thought the "vegascreativesoftware" site was the only forum, which is where I always go. But should have surmised an alternative forum when I couldn't find SoundForge on the Vegas forum.

I'm used to using sites like "www.tenforums.com" where everything is under one umbrella with a variety of different categories for each subject. Thanks for steering me to Magix forum for Audio issues.

Edited: I still can't find the button for finding my posts. I can't find it in my profile, or any right-click dropdown panels. Nor does the search argument find them.

Last changed by garuda on 8/31/2022, 6:11 PM, changed a total of 1 times.

PC/Desktop (Homemade) | Windows 10 Pro x64 | ASUS Z9PE-D8 WS dual-socket mobo

 | 2x - Xeon E5-2687W (16core/32threads) | 128GB RAM | EVGA GTX-Titan | 40TB SSDs

Dexcon wrote on 8/31/2022, 6:27 PM

 I still can't find the button for finding my posts.

Your posts and comments can be found in My Profile as follows:

It's the same layout in the MAGIX forum.

Cameras: Sony FDR-AX100E; GoPro Hero 8 Black

Installed: Vegas Pro 16 Edit, Vegas Pro 17 Edit, Vegas Pro 18, Vegas Pro 19 Edit, Vegas Pro 20 Edit, HitFilm Pro 2021.3, BCC 2022.5.1, Mocha Pro 2022.5.1, Ignite Pro, NBFX TotalFX 7, Sound Forge Pro 16, SpectraLayers Pro 9, iZotope RX9 Advanced

Windows 11

Dell Alienware Aurora 11

10th Gen Intel i9 10900KF - 10 cores (20 threads) - 3.7 to 5.3 GHz

NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER 8GB GDDR6 - liquid cooled

64GB RAM - Dual Channel HyperX FURY DDR4 XMP at 3200MHz

C drive: 1TB M.2 PCIe NVMe SSD

D drive: 6TB WD 7200 rpm Black HDD 3.5"

E & F drives: 2 x 2TB Barracuda HDDs 2.5"