VMSP 16 problems windows 7 unmanaged exception (0x406d1388)

Cre8tveGuy wrote on 3/11/2019, 11:22 PM

Hi,

 

So I finally decided to update my SVMSP to version 16 (Build 109) and I get this error...Unmanaged Error (0x406d1388)

However, if I ignore the error I can use the program??

Odd... could really use some help.

Comments

j-v wrote on 3/12/2019, 5:49 AM

What exactly were you doing when it hapened?

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Cre8tveGuy wrote on 3/12/2019, 5:06 PM

I was launching the program and it would give the alert box then the program would open up behind the alert box. If I close the alert the program would crash. If I put alert in the background...I can use the program as you would normally. Close the alert crash the program.

Here is what it says in the problem report: (My Windows 7 Professional is up to date)

 

   Application Version: Version 16.0 (Build 109)
   Problem:             Unmanaged Exception (0x406d1388)
   Fault Module:        C:\Windows\syswow64\KERNELBASE.dll
   Fault Address:       0x00000000772BC54F
   Fault Offset:        0x000000000000C54F

Fault Process Details
   Process Path:        C:\Program Files\VEGAS\Movie Studio Platinum 16.0\x86\FileIOSurrogate.exe
   Process Version:     Version 16.0 (Build 109)
   Process Description: File I/O surrogate (not visible)
   Process Image Date:  2019-02-05 (Tue Feb 05) 09:55:22

 

j-v wrote on 3/12/2019, 5:35 PM

I don't know what you mean by "alert box" that you can close. Can you publish here a picture of it?
I see only this box

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Cre8tveGuy wrote on 3/12/2019, 6:19 PM

j-v,

Here are some screen captures,

So, if I put the problem report screen in the background the program works, if I acknowledge or close the problem alert screen the program crashes.....Hmmm

I also installed SoundForge and the SFX package included.

Any idea's?

j-v wrote on 3/12/2019, 6:38 PM

Yess, we call it an error message and it is very strange that the program works if you ignore that message.
It tells you something is happening with your Windows Installation that probably is not normal but not really stops the program.
If a clean reïnstall is not stopping this behaviour send a support request to Magix and give as much information as needed and said here at C:
https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/important-information-required-to-help-you--110457/

Last changed by j-v on 3/12/2019, 6:41 PM, changed a total of 1 times.

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Cre8tveGuy wrote on 3/13/2019, 3:02 PM

Ok, will try the fresh install and go from there...

 

Cre8tveGuy wrote on 3/13/2019, 3:48 PM

j-v,

I think I found a workaround, I will have to test to see if this is a stable solution.

I removed this file and place it in a folder on my desktop:

x86\FileIOSurrogate.exe

And;

The program worked immediately.

Hmmm...