VP14 Freezes After I Try To Adjust Master Fader

Sneddy wrote on 1/12/2017, 9:46 PM

I have Win 7 64 bit and the latest build of VP 14 - when I adjust the master fader (fader doesn't move) I can no longer control the program - it freezes. If the project is playing and I adjust the fader (which again I can't) the project continues to play without the ability to stop it. Any thoughts/suggestions?

Comments

NickHope wrote on 1/12/2017, 10:19 PM

Sounds like the same issue that was reported by wilvan on my thread about a different bug.

Sneddy wrote on 1/13/2017, 8:28 AM

Nick, thank you. Do you think Majix is aware of this?

 

wilvan wrote on 1/13/2017, 10:48 AM

Indeed , old and pretty nasty issue  . Discussed this , together with some other window lay-out issues , directly with the sony developers ( which I believe are still there ) . They , at that time , promised to solve it in the next update but in meanwhile we are many updates further ....  Undocking this master fader stops this issue .

OldSmoke wrote on 1/13/2017, 4:00 PM

I don't have that issue on my system and so do others. The issue with solving such a problem is isolating the cause which is time is time consuming and costly.

Proud owner of Sony Vegas Pro 7, 8, 9, 10, 11, 12 & 13 and now Magix VP15&16.

System Spec.:
Motherboard: ASUS X299 Prime-A

Ram: G.Skill 4x8GB DDR4 2666 XMP

CPU: i7-9800x @ 4.6GHz (custom water cooling system)
GPU: 1x AMD Vega Pro Frontier Edition (water cooled)
Hard drives: System Samsung 970Pro NVME, AV-Projects 1TB (4x Intel P7600 512GB VROC), 4x 2.5" Hotswap bays, 1x 3.5" Hotswap Bay, 1x LG BluRay Burner

PSU: Corsair 1200W
Monitor: 2x Dell Ultrasharp U2713HM (2560x1440)

Sneddy wrote on 1/13/2017, 5:56 PM

Thanks for all the replies. I don't have this issue with VP 10 or 12. All my other programs work fine - computer works fine.

NickHope wrote on 1/14/2017, 2:38 AM

Could those that suffer this issue please list the following so we can try and find a common factor:

  • Windows version
  • Vegas version(s) inc build number
  • Graphics card
  • Graphics card driver version
  • Mouse brand and model
  • Mouse driver version
  • Audio card brand and model
  • Audio card driver version
  • Anything else relevant that I haven't thought of
NickHope wrote on 1/14/2017, 2:42 AM

Nick, thank you. Do you think Majix is aware of this?

Probably, and I've just added it to a list of outstanding issues in the Moderator's forum, but to make sure it gets their attention I suggest you submit a support request via http://support.magix.com/vegas , including as much detailed information about the problem as you can.

OldSmoke wrote on 1/14/2017, 5:59 AM

Maybe many of those that have this issue use add on audio cards?

Proud owner of Sony Vegas Pro 7, 8, 9, 10, 11, 12 & 13 and now Magix VP15&16.

System Spec.:
Motherboard: ASUS X299 Prime-A

Ram: G.Skill 4x8GB DDR4 2666 XMP

CPU: i7-9800x @ 4.6GHz (custom water cooling system)
GPU: 1x AMD Vega Pro Frontier Edition (water cooled)
Hard drives: System Samsung 970Pro NVME, AV-Projects 1TB (4x Intel P7600 512GB VROC), 4x 2.5" Hotswap bays, 1x 3.5" Hotswap Bay, 1x LG BluRay Burner

PSU: Corsair 1200W
Monitor: 2x Dell Ultrasharp U2713HM (2560x1440)

NickHope wrote on 1/14/2017, 6:12 AM

Maybe many of those that have this issue use add on audio cards?

Good point. Added to the list above.

Sneddy wrote on 1/14/2017, 8:13 AM

Again, I appreciate the replies. I did submit a support ticket last night. I'm using an ADK laptop purchased 2014. It's an i7-4810MQ 2.80 GHz,16 GM RAM, 64 bit, graphics card: NVIDIA GeForce GTX 860M I use the touchpad - a Synaptics PS/2 Port Touchpad. It has two internal audio cards: NVIDIA High Definition Audio and Realtek High Definition Audio. I haven't tried my Steinberg external audio interface yet to see if my problem gores away. To be honest, I like using my laptop in my lap :-)