Constant freeze after update to MS 15.0 build 157

Greg-Carter wrote on 2/2/2019, 3:14 PM

Hello,

I'm getting constant program lock ups/freeze (only option is to kill process with task manager) since updating to 157. That is the only thing that has changed. I NEVER had any problems before. I'm not editing particularly big projects (usually render out to less than 15min of video). No tricky effects, just some overlay text. Video is 1080p (various frame rates). I had zero problems with Movie Studio freezing or crashing in the past. Only since updating to 157. Any suggestions?

Thanks

 

Operating System
  Platform: Windows 8.1 (64-bit)
  Version: 6.03.9600
  Language: English
  System locale: English
  User locale: English

Processor
  Class: Intel(R) Core(TM) i7-4710HQ CPU @ 2.50GHz
  Identifier: GenuineIntel
  Number of processors: 8
  MMX available: Yes
  SSE available: Yes
  SSE2 available: Yes
  SSE3 available: Yes
  SSSE3 available: Yes
  SSE4.1 available: Yes
  SSE4.2 available: Yes

Display
  Primary: 1920x1080x32

Memory
  Physical memory: 16,301.9 MB
  Paging memory available: 33,292.2 MB
 

 

 

Comments

j-v wrote on 2/2/2019, 5:34 PM

 That is the only thing that has changed.

That is not what I think.
This build is for me (and not only me) the best of VMS Pl., so I think it has another reason.

But you tell nothing else than a little of the hardware you work with, an old OS, no installed versions of the use of a GPU, no info about the used files an so on.
See here what is also for VMS users.

Saintsknight wrote on 2/7/2019, 9:12 PM

Same thing happened to me as well and I was in the middle of a project. As soon as build 157 was uploaded I cannot do anything with MP4s. When I import any MP4 the program freezes then exits.