HDV users: please read

ForumAdmin wrote on 7/2/2008, 12:22 PM
Greetings loyal users,

Some but not all of you have been running into problems with your HDV .m2t source material. For those with HDV .m2t problems, the symptoms typically are some combination of

a) black frames

b) red frames

c) Vegas instability

As we all know there are many types of HDV .m2t files, and the way the files are captured differs somewhat between capture apps. This makes testing and debugging pretty difficult as you can imagine.

However, rest assured we have been working hard on resolving the issues above, and we have a new HDV reader for Vegas Pro 8 in QA now which resolves these problems with all test media we have. This reader will be part of our forthcoming general Vegas 8.0c update. Before we release Vegas 8.0c to the public, we are interested in hearing your feedback on this new HDV reader, and would like your help testing it prior to the Vegas 8.0c update.

If you are interested in testing a pre-release version of this HDV reader, please fill out your system specs, update your contact info with an email address where we could reach you directly, and respond to this sticky thread that you would like to participate. We will post back here once the beta reader is available and provide download and installation instructions. Please do not try to get this via our Customer Service group or to contact us directly about this pre-release reader. This forum is the place for us all to communicate about it.

We look forward to working with you, we want to get this right for you, stay tuned and we'll make this available very soon.

cheers-

DH

SCS Dev

Comments

risce1 wrote on 7/2/2008, 12:47 PM
Thanks DH,
Cliff Etzel wrote on 7/2/2008, 12:47 PM
I'm definitely interested in testing

Cliff Etzel - Solo Video Journalist
bluprojekt | SoloVJ.com
jrazz wrote on 7/2/2008, 1:07 PM
Thank you for the communication and for giving all a heads up on future plans to resolve longstanding issues. Please do add me to the list.

j razz
CorTed wrote on 7/2/2008, 1:09 PM
Thank you, and add me to the list.

Ted
stopint wrote on 7/2/2008, 1:13 PM
yes you can add me to the list ...

thanks
michaelshive wrote on 7/2/2008, 1:15 PM
Please add me to the list. I'd be happy to test.
Laurence wrote on 7/2/2008, 1:33 PM
Please add me to the testing list. I have two projects right now that will not render all the way through. One stops at 87%, the other at 62%, so I am all set to test it out right away.
Yarin VooDoo wrote on 7/2/2008, 2:11 PM
Ciao,

Great news!
Please join me to the test.

Ciao
Kennymusicman wrote on 7/2/2008, 2:19 PM
I'm in.
YesMaestro wrote on 7/2/2008, 2:22 PM
Please also add me to the testing.

Paul
Xander wrote on 7/2/2008, 2:23 PM
I am happy to help test it.
Cheno wrote on 7/2/2008, 2:35 PM
Count me in!
blink3times wrote on 7/2/2008, 2:40 PM
It sounds like you may have enough but I would be glad to help in any way I can!

BTW... It's nice to see this communication and I thank you for it!
Daveco2 wrote on 7/2/2008, 3:02 PM
I just bought Vegas Pro for a Panasonic SD9. Can you please get it to work?

Thanks
kitzj0 wrote on 7/2/2008, 3:12 PM
I would be interested as well! Great support from Sony!
John_Cline wrote on 7/2/2008, 3:14 PM
Absolutely! Count me in, too.
john-beale wrote on 7/2/2008, 3:42 PM
I have had spurious black frame problems in Vegas with my HDV files from my Sony FX1 camera on and off, for years now. Please add me to the list! -John
farss wrote on 7/2/2008, 3:43 PM
Updated systems specs although I have multipe PCs.

Yes, count me in. I have media on hand that'll bring on noted problems.

I really hope more Region50 users who've had these issues sign up.
PaulJG wrote on 7/2/2008, 3:47 PM
Yes I would like to take part in the beta test.
johnmeyer wrote on 7/2/2008, 3:58 PM
I do not have time to test, but here's a link to Peter Wright's short PAL m2t clip which reliably shows two black frames starting at frame 161 if dropped into a Vegas HDV 1080-50i (1440x1080, 25.000 fps) project.

http://members.iinet.net.au/~ariad/BlackFrames

I hope Peter doesn't mind me linking to his file, but I assume only a few people (hopefully at Sony) will need to download it. In the current versions of Vegas, once you have the problem, at least on my system, I can get the black frames to disappear simply by changing the preview resolution. Once they are gone, they don't come back, even if resolution is changed.
Bill Ravens wrote on 7/2/2008, 4:03 PM
It's been over a year since I contacted SCS Customer support about this issue. Their response , at the time, was demeaning and unwilling to accept responsibility. It has been only thru the sustained effort of several people that SCS now admits some culpability.

I'm shocked and dismayed it took this long for any acknowlegement to be made evident. But, I think it validates my arguement that customers that roll over and support a disfunctional vendor do nothing but perpetuate their own dissatisfaction.

edit: and for those who think this is the wrong place to post my dissatisfaction....personally, your syrup sweet adoration of your abusers is, simply put, ludicrous.
blink3times wrote on 7/2/2008, 4:13 PM
"But, I think it validates my arguement that customers that roll over and support a disfunctional vendor do nothing but perpetuate their own dissatisfaction."

So tell me... you're one of those people that's NEVER satisfied at Christmas, right? There's always a bigger, better, more expensive present that they could have bought you.

Sony asked for testers... not whiners... go take it somewhere else.
riredale wrote on 7/2/2008, 4:16 PM
Bill:

You may be right, you may be wrong, but I don't think making this statement now really helps anything.
ScorpioProd wrote on 7/2/2008, 4:30 PM
I'm interested in testing it.

I have hit black frames and red frames in some HDV projects.

While my XDCAM HD projects, knock on wood, haven't had a problem.