Problem with custom resolution

Timz wrote on 7/8/2019, 3:26 PM

I have recorded gameplay footage at 1440 x 1080 resolution. My project settings match the video format and resolution. When I try to render the video with custom resolution (1440 x 1080 as in the videofile), for some reason Movie Studio 16 crops the rendered video. The video looks fine on the preview when editing it, but as soon as I start to render the video crops to a smaller size in the preview and the output video is cropped too. I have tried turning "Maintain Aspect Ratio" on and of, I have tried checking the "Stretch video to fill output frame size (do not letterbox)" option. I have tried to render with different resolutions all together with stretching on OR off. No luck. I have tried to render with AVC/AAC or HEVC/AAC, both with Internet 1080p 59.94fps Customized and not. I'm kinda running out of options. The video just doesnt want to render as 1440 x 1080.

Comments

Dot wrote on 7/8/2019, 3:39 PM

Which template are you using to render? That is not a 16 x 9 aspect, so you would need to change the aspect. Or even better render to 1920 x 1080 (and capture as 1920 x 1080)

j-v wrote on 7/8/2019, 3:45 PM

Trying to help you is very difficult for users who don't know which program version and buildnumber you are talking about and we need a lot more information to give some help or solutions.
Read and follow this link and answer folowing B and C of the link: https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/important-information-required-to-help-you--110457/

 

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 7900 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 15,16,17 and VMS PL 15,16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 431.86 Studio Drivers
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Timz wrote on 7/8/2019, 6:55 PM

I figured it out! The preview window said this: Project 1440 x 1080 x 32 and Preview 1440 x 1080 x 32. All well and good. But if I opened the project properties, it Width and Height were still at 1920 x 1080, changed this and tested it out. Well the preview window STILL during render crops the image to a smaller size, BUT the output video is as it should be, full screen, HD and working as intended. Took me a while to notice because the preview window didn't do that cropping last time when I rendered about 2 weeks ago, so every time it did I thought there was a problem. Thanks anyway for the super quick support!