Comments

Wolfgang S. wrote on 3/23/2023, 6:13 AM

Do you have log footage?

What are your project settings/preview settings? Which properties have you allocated the footage in the media properties of every clip?

More information please!

Desktop: PC AMD 3960X, 24x3,8 Mhz * GTX 3080 Ti * Blackmagic Extreme 4K 12G * QNAP Max8 10 Gb Lan * Blackmagic Pocket 6K/6K Pro, EVA1, FS7

Laptop: ProArt Studiobook 16 OLED (ProArt Studiobook 16 OLED (i9 12900H with i-GPU Iris XE, 32 GB Ram. Geforce RTX 3070 TI 8GB) with internal HDR preview on the laptop monitor. Blackmagic Ultrastudio 4K mini

HDR monitor: ProArt Monitor PA32 UCG, Atomos Sumo

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 6:18 AM

Log footage? I have it set on 24 fps, properties I have allocated the footage in the media properties of every clip? No idea what you are asking.

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 6:20 AM

that video is sharp as a tack in camera, outputting on Vegas renders it dull, out of focus almost. really frustrating.

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 6:21 AM

and it is jumping, whereas the camera is smooth moving.

Dexcon wrote on 3/23/2023, 6:26 AM

Please see https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/important-information-required-to-help-you--110457/ re requested information particularly under points B and C and, as well a MediaInfo report (a free app) on your video media as requested at point C-1.

Cameras: Sony FDR-AX100E; GoPro Hero 11 Black Creator Edition

Installed: Vegas Pro 16, 17, 18, 19, 20 & 21, HitFilm Pro 2021.3, DaVinci Resolve Studio 18.5, BCC 2023.5, Mocha Pro 2023, Ignite Pro, NBFX TotalFX 7, Neat NR, DVD Architect 6.0, MAGIX Travel Maps, Sound Forge Pro 16, SpectraLayers Pro 11, iZotope RX10 Advanced and many other iZ plugins, Vegasaur 4.0

Windows 11

Dell Alienware Aurora 11

10th Gen Intel i9 10900KF - 10 cores (20 threads) - 3.7 to 5.3 GHz

NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER 8GB GDDR6 - liquid cooled

64GB RAM - Dual Channel HyperX FURY DDR4 XMP at 3200MHz

C drive: 2TB Samsung 990 PCIe 4.0 NVMe M.2 PCIe SSD

D: drive: 4TB Samsung 870 SATA SSD (used for media for editing current projects)

E: drive: 2TB Samsung 870 SATA SSD

F: drive: 6TB WD 7200 rpm Black HDD 3.5"

Dell Ultrasharp 32" 4K Color Calibrated Monitor

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 6:46 AM

RogerS wrote on 3/23/2023, 8:28 AM

Try "disable resample" and share MediaInfo for the media you are using. There may be a mismatch between framerates.

Custom PC (2022) Intel i5-13600K with UHD 770 iGPU with latest driver, MSI z690 Tomahawk motherboard, 64GB Corsair DDR5 5200 ram, NVIDIA 2080 Super (8GB) with latest studio driver, 2TB Hynix P41 SSD, Windows 11 Pro 64 bit

Dell XPS 15 laptop (2017) 32GB ram, NVIDIA 1050 (4GB) with latest studio driver, Intel i7-7700HQ with Intel 630 iGPU (latest available driver), dual internal SSD (1TB; 1TB), Windows 10 64 bit

VEGAS Pro 19.651
VEGAS Pro 20.411
VEGAS Pro 21.208

Try the
VEGAS 4K "sample project" benchmark: https://forms.gle/ypyrrbUghEiaf2aC7
VEGAS Pro 20 "Ad" benchmark: https://forms.gle/eErJTR87K2bbJc4Q7

Adis-a wrote on 3/23/2023, 8:36 AM

Set your Preview Quality to Best (Full) instead of Draft (Half).

Better yet, hire some one who knows what he's doing...

Reyfox wrote on 3/23/2023, 9:03 AM

...and how about including your computer specs... Your User Profile is empty.

@Adis-a good catch on the Preview settings. I wonder if the user has the hardware to play at a higher preview resolution. And not being able to say what profile in the camera they are using is telling....

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 9:45 AM

OK, the preview thing was changed to best - wonderful, thanks for that. Also, re-sampling was shut off, again thank you. I still have an un-smooth pan from the automated slider - fine in camera, video appears to be stammering / un-even in the movement - any ideas for that correction?

Reyfox wrote on 3/23/2023, 10:08 AM

You have to provide far more information than you have given. Several forum members have suggested what to provide. Read @Dexcon reply above. Provide all the information in specifics. Then maybe we can get to something that is workable for you.

Without knowing the specifics (not generalities) of your computer hardware, not knowing specifically what type of video you are editing, we will be playing "20 questions", guessing.

Also download MediaInfo, run it, drag your video on top of it and choose View>Tree. Give a screenshot of it and add it to your reply.

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 10:43 AM

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 10:44 AM

As mentioned, I still have a shake going on with the video - stammering and not smooth. All the other suggestions fixed my original issues, thank you to all - now, how to remove the jittery video?

Reyfox wrote on 3/23/2023, 11:20 AM

What are your computer specs?

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 12:01 PM

3.5 gighertz, 25

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 12:04 PM

I have an older computer, 3.5 ghertz, 24gb RAM

 

Adis-a wrote on 3/23/2023, 12:07 PM

Is your project set to 29.970 fps or to 25?

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 12:08 PM

25

Reyfox wrote on 3/23/2023, 12:57 PM

If you have an "older" computer, you can't expect the performance to be any different. Giving the megahertz on the processor does not give any real information as to the make and model. You can have a single core, dual core, quad core, hexacore, etc. processor. Each is different.

As for the flicker, you can try Flicker Control.

Reyfox wrote on 3/23/2023, 1:01 PM

@Kevin-Palmer curious as to why your project settings are UHD 4K and your footage is 1080HD.

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 1:02 PM

I don't seem to see flicker controller?

 

Reyfox wrote on 3/23/2023, 1:04 PM

Look for "Flicker Control"

Kevin-Palmer wrote on 3/23/2023, 1:06 PM

Ah, version 18