Video Not Showing In Editor

Scott-Cody wrote on 9/24/2019, 7:52 PM

Just today, when I uploaded an MP4 video to Movie Maker 16, it loaded, audio working, but no video frames showing in editor at bottom of screen and when I play it in Movie Maker 16, no video showing in preview screen, although the audio does appear. I tired all I could think of, uninstalled and reinstalled software, but to no avail.

It was working well when I recently edited a video, but today I cannot get it to work no matter what video file I UPLOAD.

I'm checked to make sure there wasn't an update I missed, and tried several video clips but the problem persist in all situations. I did recently update Windows 10.

I'm using Movie Maker 16 on a Windows 10 MSI gaming laptop.

Comments

j-v wrote on 9/25/2019, 2:48 AM

A simple reset of the program should also helped (for the next time to use) but you disabled the preview yourself through the blue coloured button above that screen.
Click it and your preview will be back.

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10 home version 1909 build 18363.720, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home version 1909 build 18363.720, CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16,17 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 442.92 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Scott-Cody wrote on 9/25/2019, 10:08 AM

Thanks for that suggestion. I clicked on it earlier following some other tech advice. I followed your suggestion but the PREVIEW does not appear. I don't think the problem is with the PREVIEW window because I don't see any screenshots on the timeline below either.

I wonder if the problem is with with a codec? Not sure where to proceed.

j-v wrote on 9/25/2019, 10:15 AM

Not sure where to proceed.

Read this and follow point C1: https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/important-information-required-to-help-you--110457/

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10 home version 1909 build 18363.720, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home version 1909 build 18363.720, CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16,17 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 442.92 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!