Build 300 playback & render issue

peter-garbacz wrote on 4/15/2024, 7:01 AM

Hello!

I upgraded to version 300, and had an odd error where playback was as if i was playing the video at half speed, both in preview and after render. After rolling back drivers without joy, I rolled back to version 208 and everything is working fine.

Weirdly only on certain projects.

Have enabled legacy settings - in fact, the settings for V300 are the same that are working on V200.

Hardware - Razer Blade 15 2020
Intel i7 10750h
Nvidia Geforce GTX 1660 ti

This is more feedback than asking for help, but thought this might be the place to find out if it is something I'm doing wrong, or if its a bug.

Thank you

Pete

Comments

j-v wrote on 4/15/2024, 7:25 AM

When your GPU drivers are uptodate (look at Help) my experience is that with build 300 for most tasks the default settings after first installation are the best.
Therefore you have to reset the program following this exactly: https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/faq-how-can-i-reset-vegas-pro-to-default-settings--104646/

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, DJI Osmo Pocket, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W11 home version 23H2, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti with driver
522.22 Studiodriver and Intel HD graphics 630 with driver 31.0.101.2127
Laptop  :Asus ROG Str G712L, W11 home version 23H2, CPU i7-10875H, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2070 with Studiodriver 522.22 and Intel UHD Graphics 630 with driver 31.0.101.2127
Vegas software: VP 10 to 21 and VMS(pl) 10,12 to 17.
TV      :LG 4K 55EG960V

My slogan is: BE OR BECOME A STEM CELL DONOR!!! (because it saved my life in 2016)

 

RogerS wrote on 4/15/2024, 7:30 AM

Most likely it was a bug with 300. What was the media you were using? Was it MXF?

MediaInfo would be helpful to diagnose:

https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/faq-how-to-post-mediainfo-and-vegas-pro-file-properties--104561/

Custom PC (2022) Intel i5-13600K with UHD 770 iGPU with latest driver, MSI z690 Tomahawk motherboard, 64GB Corsair DDR5 5200 ram, NVIDIA 2080 Super (8GB) with latest studio driver, 2TB Hynix P41 SSD, Windows 11 Pro 64 bit

Dell XPS 15 laptop (2017) 32GB ram, NVIDIA 1050 (4GB) with latest studio driver, Intel i7-7700HQ with Intel 630 iGPU (latest available driver), dual internal SSD (1TB; 1TB), Windows 10 64 bit

VEGAS Pro 19.651
VEGAS Pro 20.411
VEGAS Pro 21.208

Try the
VEGAS 4K "sample project" benchmark: https://forms.gle/ypyrrbUghEiaf2aC7
VEGAS Pro 20 "Ad" benchmark: https://forms.gle/eErJTR87K2bbJc4Q7