Comments

j-v wrote on 5/18/2019, 9:58 AM

Which program and version number?

Which build?

What type and codec of the sourcefile(s)?

Which projectsettings?

Rendered to which AVI codec?

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Bengaz wrote on 5/18/2019, 10:54 AM

Which program and version number?

Which build?

What type and codec of the sourcefile(s)?

Which projectsettings?

Rendered to which AVI codec?

Thanks for reply,

Settings are: -

build 424

the sourcefiles are gopro 1080p @ 60fps

project is 1080p @ 60fps

disable resample

render to sony AVC/MVC 1080p @ 60fps

Audio: 128 Kbps, 48,000 Hz, 16 Bit, Stereo, AAC
Video: 59.940 fps, 1920x1080 Progressive, YUV, 16 Mbps
Pixel Aspect Ratio: 1.000

 

j-v wrote on 5/18/2019, 12:04 PM

Ok thanks, build 424 means I think that you use the last build of VPro 16.
You rendered with Sony AVC, did you use renderhelp from a GPU with Cuda?
Long time ago I saw there also blackframes with that option allowed.
I think nowadays it is much better to use the Magix AVC codec with its modern templates.
Do you have a dedicated GPU?
What says the MediaInfo of your GOPro footage about constant or variable framerate?

BTW with Sony AVC you did not render to an AVI file but most logic to an mp4

Last changed by j-v on 5/18/2019, 12:07 PM, changed a total of 1 times.

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Bengaz wrote on 5/18/2019, 12:45 PM

Ok thanks, build 424 means I think that you use the last build of VPro 16.
You rendered with Sony AVC, did you use renderhelp from a GPU with Cuda?
Long time ago I saw there also blackframes with that option allowed.
I think nowadays it is much better to use the Magix AVC codec with its modern templates.
Do you have a dedicated GPU?
What says the MediaInfo of your GOPro footage about constant or variable framerate?

BTW with Sony AVC you did not render to an AVI file but most logic to an mp4

I dont know what "renderhelp" is, can you help me on that one...

intel I7 4700, dedicated GPU, GTX1060 6GB

I will try render again using the Magix AVC code

 

General
Complete name                            : C:\Users\Peter\Desktop\2018 sept italy bike tour\1\GH010040.MP4
Format                                   : MPEG-4
Format profile                           : Base Media / Version 1
Codec ID                                 : mp41 (mp41)
File size                                : 141 MiB
Duration                                 : 35 s 605 ms
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 33.3 Mb/s
Encoded date                             : UTC 2018-09-22 14:34:03
Tagged date                              : UTC 2018-09-22 14:34:03

Video
ID                                       : 1
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : High@L4.2
Format settings                          : CABAC / 2 Ref Frames
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, RefFrames               : 2 frames
Format settings, GOP                     : M=1, N=30
Codec ID                                 : avc1
Codec ID/Info                            : Advanced Video Coding
Duration                                 : 35 s 586 ms
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 33.0 Mb/s
Width                                    : 1 920 pixels
Height                                   : 1 080 pixels
Display aspect ratio                     : 16:9
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 59.940 (60000/1001) FPS
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.266
Stream size                              : 140 MiB (99%)
Title                                    : GoPro AVC  
Language                                 : English
Encoded date                             : UTC 2018-09-22 14:34:03
Tagged date                              : UTC 2018-09-22 14:34:03
Color range                              : Full
Color primaries                          : BT.709
Transfer characteristics                 : BT.709
Matrix coefficients                      : BT.709
Codec configuration box                  : avcC

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : AAC LC
Format/Info                              : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID                                 : mp4a-40-2
Duration                                 : 35 s 605 ms
Bit rate mode                            : Constant
Bit rate                                 : 192 kb/s
Nominal bit rate                         : 48.0 kb/s
Channel(s)                               : 2 channels
Channel layout                           : L R
Sampling rate                            : 48.0 kHz
Frame rate                               : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 822 KiB (1%)
Title                                    : GoPro AAC  
Language                                 : English
Encoded date                             : UTC 2018-09-22 14:34:03
Tagged date                              : UTC 2018-09-22 14:34:03

Other #1
ID                                       : 3
Type                                     : Time code
Format                                   : QuickTime TC
Duration                                 : 35 s 586 ms
Time code of first frame                 : 14:47:59:00
Time code, striped                       : Yes
Title                                    : GoPro TCD  
Language                                 : English
Encoded date                             : UTC 2018-09-22 14:34:03
Tagged date                              : UTC 2018-09-22 14:34:03
Bit rate mode                            : CBR

Other #2
Type                                     : meta
Duration                                 : 35 s 35 ms
Bit rate mode                            : VBR

Other #3
Type                                     : meta
mdhd_Duration                            : 35586
Bit rate mode                            : VBR

j-v wrote on 5/18/2019, 1:17 PM

Thanks for the quick answers.
You have a NVidia GTX 1060 GPU, when you are using a driverversion for that GPU beyond 4..,..( the newest is 430,64) you should have 3 possibilities for each template in the Magix AVC codec, f,i. this one

from which nr.1 1 is by far the slowest and nr. 3 is giving me with almost the same hardware the best without any problem.

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Bengaz wrote on 5/18/2019, 1:31 PM

I used the no1 setting, I will try now the "intel" one, brb....

Bengaz wrote on 5/19/2019, 1:52 AM

Still doing exactly the same, missing video from random short clips, sound is still there. Each time I render, there are different random clips blacked out.

 

3POINT wrote on 5/19/2019, 2:41 AM

Disable GPU in Preferences/Video.

3POINT, Theo Houben, Vegasuser since version 5

Recware: DJI Osmo Pocket, GoproHero7Black, PanasonicFZ300/HCX909, Sony PXW-X160.

Software:VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector18

Hardware:i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display

Playware:Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Bengaz wrote on 5/19/2019, 3:04 AM

already off attached settings photo

j-v wrote on 5/19/2019, 3:15 AM

Still doing exactly the same, missing video from random short clips, sound is still there. Each time I render, there are different random clips blacked out.

@Bengaz
Is is possible to upload such a file that give these errors to a cloudservice so we can try it also on our installation of VPro 16?

 

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Bengaz wrote on 5/19/2019, 3:27 AM

Disable GPU in Preferences/Video.

Tried it both off and on. It is virtually only 1 or 2 random scenes that are blacked out each time i render.

HELP!!!!!

Bengaz wrote on 5/19/2019, 3:28 AM

Still doing exactly the same, missing video from random short clips, sound is still there. Each time I render, there are different random clips blacked out.

@Bengaz
Is is possible to upload such a file that give these errors to a cloudservice so we can try it also on our installation of VPro 16?

 

yes! i have the .veg and or the .mp4 file

I'm putting it on youtube anyway so it will eventually be public

j-v wrote on 5/19/2019, 3:35 AM

No that make no sense to put it on youtube you must directly upload to a CLOUDservice where it not wil be converted.

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Bengaz wrote on 5/19/2019, 3:36 AM

www.swiftelectrical.me/video/part1.veg

www.swiftelectrical.me/video/part1.veg.bak

www.swiftelectrical.me/video/part1.mp4

Bengaz wrote on 5/19/2019, 3:42 AM

No that make no sense to put it on youtube you must directly upload to a CLOUDservice where it not wil be converted.

i mean its not private nothing sacred in it, eventually on youtube... ;)

Bengaz wrote on 5/19/2019, 3:44 AM

www.swiftelectrical.me/video/part1.veg

www.swiftelectrical.me/video/part1.veg.bak

www.swiftelectrical.me/video/part1.mp4

problem occurs in this particular render at 7.04.

This the latest render after following advice so all setting should be as instructed.

j-v wrote on 5/19/2019, 4:24 AM

I like to get only the sourcefile of the error, not your rendered file.
That one I cannot test.

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

j-v wrote on 5/19/2019, 4:30 AM

The best would be file GH010062, your problem at 7.04 looks to be right behind the transition between the 2 sourcefiles

Last changed by j-v on 5/19/2019, 5:15 AM, changed a total of 1 times.

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Bengaz wrote on 5/19/2019, 6:11 AM

www.swiftelectrical.me/video/GH010062.MP4

j-v wrote on 5/19/2019, 7:44 AM

I rendered your part1 with mostly my own Gopro files and pictures but used your sourcefile on its particular place in your project part1. I could not find anything wrong with the project nor with that sourcefile.
So what caused your error with the black videoframes I have no idea, maybe something wrong with your drivers of ?????

I placed a peace of the rendered video with Magix AVC template Internet HD 1080p 59.94 fps (NVIDIA NVENC) from the part where it went wrong with you on my dropbox where you can download it here: https://www.dropbox.com/s/0sbz5zogt5c1vhi/part1.mp4?dl=0

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 441.28 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

3POINT wrote on 5/20/2019, 4:59 AM

already off attached settings photo

Reset also the dynamic RAM preview to it's default 200 MB!!!

3POINT, Theo Houben, Vegasuser since version 5

Recware: DJI Osmo Pocket, GoproHero7Black, PanasonicFZ300/HCX909, Sony PXW-X160.

Software:VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector18

Hardware:i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display

Playware:Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Bengaz wrote on 5/20/2019, 1:32 PM

I rendered your part1 with mostly my own Gopro files and pictures but used your sourcefile on its particular place in your project part1. I could not find anything wrong with the project nor with that sourcefile.
So what caused your error with the black videoframes I have no idea, maybe something wrong with your drivers of ?????

I placed a peace of the rendered video with Magix AVC template Internet HD 1080p 59.94 fps (NVIDIA NVENC) from the part where it went wrong with you on my dropbox where you can download it here: https://www.dropbox.com/s/0sbz5zogt5c1vhi/part1.mp4?dl=0

Remember that each time i render its a different clip that gets blacked out. never the same one.

Bengaz wrote on 5/20/2019, 1:33 PM

already off attached settings photo

Reset also the dynamic RAM preview to it's default 200 MB!!!

so many conflicting information. i watched a guide on youtube that said set this as high as possible!

Eagle Six wrote on 5/20/2019, 2:21 PM

already off attached settings photo

Reset also the dynamic RAM preview to it's default 200 MB!!!

so many conflicting information. i watched a guide on youtube that said set this as high as possible!

@Bengaz I would agree, there is a lot of conflicting opinions. I would ask what exactly is "high as possible". Thing is, members suggestions are to help with your issue. If your settings is abnormal, perhaps it is worth trying @3POINT suggestion and bring it back down to '200' the default. When you set it up to '10,000' Vegas presented a warning, because your setting could be causing problems dependent on your system and project. You could also try setting the Dynamic RAM to '0', which has been known to solve some issues that other user have had with projects.

If we don't know what is causing an issue, sometimes we resort to trying different things, that may not seems like they would make a difference, but also sometimes they do and that in itself may lead to the why. On the other hand, sometimes the reason why isn't as important as just finding the fix and moving on with our project.

I didn't download your project files, but did download your source file sample and there is nothing in it that I can detect causing a render issue. I think maybe there is something in your program settings (such as the Dynamic RAM), in your system (such as a driver), or perhaps something in your .veg file.

For a test (after you change the Dynamic RAM to '200') I would start a new project. Load all the same source media files into the timeline and without any other changes, render it out and test for black frames.

System Specs......
Corsair Obsidian Series 450D ATX Mid Tower
Asus X99-A II LGA 2011-v3, Intel X99 SATA 6 Gb/s USB 3.1/3.0 ATX Intel Motherboard
Intel Core i7-6800K 15M Broadwell-E, 6 core 3.4 GHz LGA 2011-v3 (overclocked 20%)
64GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200
Corsair Hydro Series H110i GTX 280mm Extreme Performance Liquid CPU Cooler
MSI Radeon R9 390 DirectX 12 8GB Video Card
Corsair RMx Series RM750X 740W 80 Plus Gold power pack
Samsung 970 EVO NVMe M.2 boot drive
Corsair Neutron XT 2.5 480GB SATA III SSD - video work drive
Western Digitial 1TB 7200 RPM SATA - video work drive
Western Digital Black 6TB 7200 RPM SATA 6Bb/s 128MB Cache 3.5 data drive

Bluray Disc burner drive
2x 1080p monitors
Microsoft Window 10 Pro
DaVinci Resolve Studio 16 pb2
SVP13, MVP15, MVP16, SMSP13, MVMS15, MVMSP15, MVMSP16