Video getting wrong render

johnnyxw wrote on 11/3/2020, 5:17 PM

Today I made a video for instagram, 1080x1350, 60fps, and I used these setting in the project and in the template. But I tried to render 2 times and something went wrong, I don't no what and how can I solve this problem. Take a look at the video. Please, I need help asap.. I'm using Vegas Pro 18, the last build. Never had this problem before.

Comments

andyrpsmith wrote on 11/3/2020, 5:36 PM

Maybe the strange picture 1080 x 1350 size? Sorry, I tried this frame size with Magix AVC and it came out OK. Some problem with your GPU options maybe. More info needed about your system and media.

Last changed by andyrpsmith on 11/3/2020, 5:40 PM, changed a total of 2 times.

(Intel 3rd gen i5@4.1GHz, 32GB RAM, SSD, 1080Ti GPU, Windows 10) Not now used with Vegas.

13th gen i913900K - water cooled, 96GB RAM, 4TB M2 drive, 4TB games SSD, 2TB video SSD, GPU RTX 4080 Super, Windows 11 pro

harry-worth wrote on 11/4/2020, 2:55 AM

Also tried the setting and all OK... What does the Preview screen look like when it is rendering. Does it look the same as the finished render?

johnnyxw wrote on 11/4/2020, 4:10 AM

Maybe the strange picture 1080 x 1350 size? Sorry, I tried this frame size with Magix AVC and it came out OK. Some problem with your GPU options maybe. More info needed about your system and media.

I tried another format but had the same result. Never had this problem before. The media is only a OBS recording. My system configuration: i3, 6gb RAM, No video card, HDD 1TB.

johnnyxw wrote on 11/4/2020, 4:11 AM

Also tried the setting and all OK... What does the Preview screen look like when it is rendering. Does it look the same as the finished render?

No, the preview looks perfect, but the final video get all wrong as you can see.

walter-i. wrote on 11/4/2020, 6:45 AM

The media is only a OBS recording. My system configuration: i3, 6gb RAM, No video card, HDD 1TB.

We don't know much about your media properties yet other than that they were created with OBS. We don't know which Vegas you are using either. Should you be using a newer version of Vegas, we at least now know that it will never meet the minimum requirements.

So: @andyrpsmith has already asked you to be a little more revealing with your information - I'll give you another chance too. Start with B and C:
https://www.vegascreativesoftware.info/de/forum/important-information-required-to-help-you--110457/

RogerS wrote on 11/4/2020, 7:56 AM

There is also a FAQ about recommended settings for using OBS with Vegas.
https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/faq-what-obs-studio-settings-work-well-with-vegas-pro--109925/

Custom PC (2022) Intel i5-13600K with UHD 770 iGPU with latest driver, MSI z690 Tomahawk motherboard, 64GB Corsair DDR5 5200 ram, NVIDIA 2080 Super (8GB) with latest studio driver, 2TB Hynix P41 SSD, Windows 11 Pro 64 bit

Dell XPS 15 laptop (2017) 32GB ram, NVIDIA 1050 (4GB) with latest studio driver, Intel i7-7700HQ with Intel 630 iGPU (latest available driver), dual internal SSD (1TB; 1TB), Windows 10 64 bit

VEGAS Pro 19.651
VEGAS Pro 20.411
VEGAS Pro 21.208

Try the
VEGAS 4K "sample project" benchmark: https://forms.gle/ypyrrbUghEiaf2aC7
VEGAS Pro 20 "Ad" benchmark: https://forms.gle/eErJTR87K2bbJc4Q7

johnnyxw wrote on 11/8/2020, 1:35 PM

The media is only a OBS recording. My system configuration: i3, 6gb RAM, No video card, HDD 1TB.

We don't know much about your media properties yet other than that they were created with OBS. We don't know which Vegas you are using either. Should you be using a newer version of Vegas, we at least now know that it will never meet the minimum requirements.

So: @andyrpsmith has already asked you to be a little more revealing with your information - I'll give you another chance too. Start with B and C:
https://www.vegascreativesoftware.info/de/forum/important-information-required-to-help-you--110457/

Hey @walter-i., I just made a new post following these instructions, here's the link if u want to see.

set wrote on 11/8/2020, 3:49 PM

Does Instagram support hispeed 60p videos? So far I know probably just 30p...

Setiawan Kartawidjaja
Bandung, West Java, Indonesia (UTC+7 Time Area)

Personal FB | Personal IG | Personal YT Channel
Chungs Video FB | Chungs Video IG | Chungs Video YT Channel
Personal Portfolios YouTube Playlist
Pond5 page: My Stock Footage of Bandung city

 

System 5-2021:
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz   2.90 GHz
Video Card1: Intel UHD Graphics 630 (Driver 31.0.101.2127 (Feb 1 2024 Release date))
Video Card2: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 (Driver Version 551.23 Studio Driver (Jan 24 2024 Release Date))
RAM: 32.0 GB
OS: Windows 10 Pro Version 22H2 OS Build 19045.3693
Drive OS: SSD 240GB
Drive Working: NVMe 1TB
Drive Storage: 4TB+2TB

 

System 2-2018:
ASUS ROG Strix Hero II GL504GM Gaming Laptop
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 8750H CPU @2.20GHz 2.21 GHz
Video Card 1: Intel(R) UHD Graphics 630 (Driver 31.0.101.2111)
Video Card 2: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 VRAM (Driver Version 537.58)
RAM: 16GB
OS: Win11 Home 64-bit Version 22H2 OS Build 22621.2428
Storage: M.2 NVMe PCIe 256GB SSD & 2.5" 5400rpm 1TB SSHD

 

* I don't work for VEGAS Creative Software Team. I'm just Voluntary Moderator in this forum.

walter-i. wrote on 11/8/2020, 3:57 PM

Hey @walter-i., I just made a new post following these instructions, here's the link if u want to see.

@johnnyxw
Why are you actually opening a new thread and not continuing that here?
Do you think that will make it easier?

johnnyxw wrote on 11/26/2020, 3:30 PM

Hoje fiz um vídeo para instagram, 1080x1350, 60fps, e usei essa configuração no projeto e no template. Mas tentei renderizar 2 vezes e algo deu errado, não sei o que e como posso resolver esse problema. Dê uma olhada no vídeo. Por favor, preciso de ajuda o mais rápido possível.. Estou usando Vegas Pro 18, a última compilação. Nunca tive esse problema antes.

Hi everyone, I just formatted my pc and it's everything ok now. Thanks for the supporting