Comments

j-v wrote on 9/29/2021, 2:45 PM

@prince-pep
What is the MediaInfo of those files?
Post this information here following this tutorial.
Maybe it is helpfull to post here also one or two of the files that show black frames.
Post them unharmed on a website as Dropbox and post here the link for downloading.

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, DJI Osmo Pocket, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W11 home version 21H2, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti, Intel HD graphics 630
Laptop  :Asus EVO37T, W11 home version 21H2, CPU i7-10875H, 16 GB RAM, Intel UHD Graphics + NVIDIA GeForce RTX 2070. VP 19 and VMS PL 17 are installed, all latest builds, Nvidia GPU driver version 512.59 Studiodriver and Intel GPU
driver 30.0.101.1960
TV      :LG 4K 55EG960V

My slogan is: BE OR BECOME A STEML DONOR !!!

Older Dutch tutorials of 3POINT and me: https://vimeo.com/vegasvideoforum

prince-pep wrote on 9/29/2021, 3:25 PM

@prince-pep
What is the MediaInfo of those files?
Post this information here following this tutorial.
Maybe it is helpfull to post here also one or two of the files that show black frames.
Post them unharmed on a website as Dropbox and post here the link for downloading.

the files are Blackmagic RAW files 

set wrote on 9/29/2021, 4:25 PM

Try deleting the *.sfk and *.sfvp0 files besides these problematic .braw and let VP19 rebuild the waveform preview / video proxy.

are they appear now?

Based on BRAW samples I downloaded from Blackmagic site, they are working ok.

Setiawan Kartawidjaja
Bandung, West Java, Indonesia (UTC+7 Time Area)

Personal FB | Personal IG | Personal YT Channel
Chungs Video FB | Chungs Video IG | Chungs Video YT Channel
Personal Portfolios YouTube Playlist
Pond5 page: My Stock Footage of Bandung city

 

System 5-2021:
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz   2.90 GHz
Video Card1: Intel UHD Graphics 630 (Driver 30.0.101.1191)
Video Card2: AMD Radeon RX470 4GB VRAM (Driver Version
21.30.23.04 / 21.Q4.Dec3 / 30.0.14011,2006)
RAM: 32.0 GB
OS: Windows 10 Pro Version 21H2 OS Build 19044.1586
Drive OS: SSD 240GB
Drive Working: NVMe 1TB
Drive Storage: 4TB+2TB

 

System 2-2018:
ASUS ROG Strix Hero II GL504GM Gaming Laptop
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 8750H CPU @2.20GHz 2.21 GHz
Video Card 1: Intel(R) UHD Graphics 630 (Driver 30.0.101.1191)
Video Card 2: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 VRAM (Driver Version 472.84)
RAM: 16GB
OS: Win10 Home 64-bit Version 20H2 OS Build 19042.1415
Storage: M.2 NVMe PCIe 256GB SSD & 2.5" 5400rpm 1TB SSHD

 

* I don't work for VEGAS Creative Software Team. I'm just Voluntary Moderator in this forum.

prince-pep wrote on 9/29/2021, 5:01 PM

Try deleting the *.sfk and *.sfvp0 files besides these problematic .braw and let VP19 rebuild the waveform preview / video proxy.

are they appear now?

Based on BRAW samples I downloaded from Blackmagic site, they are working ok.

i just did what u told me but still some of the files show black ,not all but some of the braw files...am using blackmagic 6k pro with the latest firmware

set wrote on 9/29/2021, 5:03 PM

ok, need sample to test. possible to share one of problematic BRAW?

Setiawan Kartawidjaja
Bandung, West Java, Indonesia (UTC+7 Time Area)

Personal FB | Personal IG | Personal YT Channel
Chungs Video FB | Chungs Video IG | Chungs Video YT Channel
Personal Portfolios YouTube Playlist
Pond5 page: My Stock Footage of Bandung city

 

System 5-2021:
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz   2.90 GHz
Video Card1: Intel UHD Graphics 630 (Driver 30.0.101.1191)
Video Card2: AMD Radeon RX470 4GB VRAM (Driver Version
21.30.23.04 / 21.Q4.Dec3 / 30.0.14011,2006)
RAM: 32.0 GB
OS: Windows 10 Pro Version 21H2 OS Build 19044.1586
Drive OS: SSD 240GB
Drive Working: NVMe 1TB
Drive Storage: 4TB+2TB

 

System 2-2018:
ASUS ROG Strix Hero II GL504GM Gaming Laptop
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 8750H CPU @2.20GHz 2.21 GHz
Video Card 1: Intel(R) UHD Graphics 630 (Driver 30.0.101.1191)
Video Card 2: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 VRAM (Driver Version 472.84)
RAM: 16GB
OS: Win10 Home 64-bit Version 20H2 OS Build 19042.1415
Storage: M.2 NVMe PCIe 256GB SSD & 2.5" 5400rpm 1TB SSHD

 

* I don't work for VEGAS Creative Software Team. I'm just Voluntary Moderator in this forum.

prince-pep wrote on 9/29/2021, 5:48 PM

I just tested it well and I'm sure when you import many blackmagic raw files then some of them show black, cuz I inserted one of the files that showed black separately and they work fine, so I'm sure when you insert more than 10 files or many blackmagic raw files then some of them shoes black screen

set wrote on 9/29/2021, 5:51 PM

Ok - thanks for the input... since I don't have the BRAW camera - I can't test this well - meaning making one whole project recorded using BRAW and edit them.

Setiawan Kartawidjaja
Bandung, West Java, Indonesia (UTC+7 Time Area)

Personal FB | Personal IG | Personal YT Channel
Chungs Video FB | Chungs Video IG | Chungs Video YT Channel
Personal Portfolios YouTube Playlist
Pond5 page: My Stock Footage of Bandung city

 

System 5-2021:
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz   2.90 GHz
Video Card1: Intel UHD Graphics 630 (Driver 30.0.101.1191)
Video Card2: AMD Radeon RX470 4GB VRAM (Driver Version
21.30.23.04 / 21.Q4.Dec3 / 30.0.14011,2006)
RAM: 32.0 GB
OS: Windows 10 Pro Version 21H2 OS Build 19044.1586
Drive OS: SSD 240GB
Drive Working: NVMe 1TB
Drive Storage: 4TB+2TB

 

System 2-2018:
ASUS ROG Strix Hero II GL504GM Gaming Laptop
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 8750H CPU @2.20GHz 2.21 GHz
Video Card 1: Intel(R) UHD Graphics 630 (Driver 30.0.101.1191)
Video Card 2: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 VRAM (Driver Version 472.84)
RAM: 16GB
OS: Win10 Home 64-bit Version 20H2 OS Build 19042.1415
Storage: M.2 NVMe PCIe 256GB SSD & 2.5" 5400rpm 1TB SSHD

 

* I don't work for VEGAS Creative Software Team. I'm just Voluntary Moderator in this forum.

prince-pep wrote on 9/29/2021, 5:54 PM

yh pal

so now the issue is when i import many blackmagic raw files some of the files shows black

Howard-Vigorita wrote on 9/30/2021, 12:42 AM

@prince-pep Just tried a test with 10 6k braw clips from the bm site and no black screens here. Those clips are all 6144x3456 24p. Yours look like they're 2048x1152 60p. If you make one of your clips available for download, I'd be happy to dup it 9 more times and see if I get the same results as you.

Last changed by Howard-Vigorita on 9/30/2021, 12:42 AM, changed a total of 1 times.

Cameras: Z-Cam E2 w/Canon EF turbo mount, Canon XF605 & XF305, JVC GV-LS2, Canon 6D w/L-glass line.
Laptop: Dell XPS15-9570; i7-8750h 32gb (igpu Intel UHD-630 {.8935} & Nvidia GTX-1050Ti {512.59}) Win11
Road: Intel NUC8 i7-8809g 32gb (igpu AMD VegaM 4gb {21.8.2 [Mod]} & integrated Intel HD630 {.9415}) Win11
Workstation: i9-11900k 64gb (Sapphire ToxicLC 6900xt 16 gb {Adrenalin 22.5.1 } & Intel UHD750 {.1191} ) Win11
Workstation: i9-9900k 32 gb (Sapphire AMD Radeon VII 16gb {22.5.1} & integrated Intel UHD630 {.1340})
Workstation2: XeonE5-1650v4 128 gb (Sapphire Nitro+ Vega64 8gb {21.q4.1} & Nvidia GTX-1660 8gb {511.09})
Workstation3: i7-980X 24gb (Sapphire Nitro+ RX580 8gb {21.q3}) {inactive}
currently Vegas 17.455, Vegas 18.527, Vegas 19.550. All with Win10 except as noted.

Red Car & Pip Benchmarks: https://drive.google.com/drive/folders/1TK2lyFZSlzU9JQ8xO1mvoj-zl9tyj2lc?usp=sharing
Benchmark Tables: RoundUp21 , RoundUp2020, and earlier
(ffMetrics by fifonik) Encoder Quality Tables by me: http://www.rtpress.com/ffmetrics.htm
LutP utility to create OpenFX xml preset files for the Vegas LUT fx in Vegas 17, 18, & 19.

 

prince-pep wrote on 9/30/2021, 1:04 AM

@prince-pep Just tried a test with 10 6k braw clips from the bm site and no black screens here. Those clips are all 6144x3456 24p. Yours look like they're 2048x1152 60p. If you make one of your clips available for download, I'd be happy to dup it 9 more times and see if I get the same results as you.

I just tested it well and I'm sure when you import many blackmagic raw files then some of them show black, cuz I inserted one of the files that showed black separately and they work fine, so I'm sure when you insert more than 10 files or many blackmagic raw files then some of them shoes black screen

prince-pep wrote on 9/30/2021, 1:15 AM

@prince-pep Just tried a test with 10 6k braw clips from the bm site and no black screens here. Those clips are all 6144x3456 24p. Yours look like they're 2048x1152 60p. If you make one of your clips available for download, I'd be happy to dup it 9 more times and see if I get the same results as you.

now the issue is when i import many blackmagic raw files some of the files shows black

prince-pep wrote on 9/30/2021, 1:18 AM

@prince-pep Just tried a test with 10 6k braw clips from the bm site and no black screens here. Those clips are all 6144x3456 24p. Yours look like they're 2048x1152 60p. If you make one of your clips available for download, I'd be happy to dup it 9 more times and see if I get the same results as you.

its a music video am trying to edit in vegas pro 19 so the braw files are more than even 20

VEGASDerek wrote on 9/30/2021, 3:48 PM

It seems like something is not configured right on your system. I suggest going through the process of submitting a support ticket, with your serial number included to expediate things. Once the support team has the ticket, we should be able to better diagnose why some of the files are failing to load properly.

Howard-Vigorita wrote on 9/30/2021, 5:45 PM

@prince-pep Just tried a test with 10 6k braw clips from the bm site and no black screens here. Those clips are all 6144x3456 24p. Yours look like they're 2048x1152 60p. If you make one of your clips available for download, I'd be happy to dup it 9 more times and see if I get the same results as you.

I just tested it well and I'm sure when you import many blackmagic raw files then some of them show black, cuz I inserted one of the files that showed black separately and they work fine, so I'm sure when you insert more than 10 files or many blackmagic raw files then some of them shoes black screen


Here are the clips I tested with from the bmd site:

https://downloads.blackmagicdesign.com/videos/products/blackmagicpocketcinemacamera/workflow/raw/rock-band/ef1bcb77-3/BMPCC6K-Rock-Band-BRAW.zip

If you cannot make your clip available, suggest you try the above ones and dup them to bring the count to 10+... if you see the same black screen issue that would suggest the problem is with your clips or setup. I seem to recall seeing a black screen issue with some different Indie Film clips that were shot vbr but the first build update to vp19 fixed that for me. The Indie Film clips were also on the bmd site somewhere.

You might also want to get mediainfo and inspect your clip metadata to see if any are vbr... you might need to rename the clip file-type to mov to display the metadata with mediainfo.

Last changed by Howard-Vigorita on 9/30/2021, 5:51 PM, changed a total of 2 times.

Cameras: Z-Cam E2 w/Canon EF turbo mount, Canon XF605 & XF305, JVC GV-LS2, Canon 6D w/L-glass line.
Laptop: Dell XPS15-9570; i7-8750h 32gb (igpu Intel UHD-630 {.8935} & Nvidia GTX-1050Ti {512.59}) Win11
Road: Intel NUC8 i7-8809g 32gb (igpu AMD VegaM 4gb {21.8.2 [Mod]} & integrated Intel HD630 {.9415}) Win11
Workstation: i9-11900k 64gb (Sapphire ToxicLC 6900xt 16 gb {Adrenalin 22.5.1 } & Intel UHD750 {.1191} ) Win11
Workstation: i9-9900k 32 gb (Sapphire AMD Radeon VII 16gb {22.5.1} & integrated Intel UHD630 {.1340})
Workstation2: XeonE5-1650v4 128 gb (Sapphire Nitro+ Vega64 8gb {21.q4.1} & Nvidia GTX-1660 8gb {511.09})
Workstation3: i7-980X 24gb (Sapphire Nitro+ RX580 8gb {21.q3}) {inactive}
currently Vegas 17.455, Vegas 18.527, Vegas 19.550. All with Win10 except as noted.

Red Car & Pip Benchmarks: https://drive.google.com/drive/folders/1TK2lyFZSlzU9JQ8xO1mvoj-zl9tyj2lc?usp=sharing
Benchmark Tables: RoundUp21 , RoundUp2020, and earlier
(ffMetrics by fifonik) Encoder Quality Tables by me: http://www.rtpress.com/ffmetrics.htm
LutP utility to create OpenFX xml preset files for the Vegas LUT fx in Vegas 17, 18, & 19.

 

set wrote on 9/30/2021, 6:16 PM

no need to rename, but you can do this way too:

prince-pep wrote on 11/12/2021, 4:25 AM

Attached are pics shown of media info of the braw files thats shows black when i input into vegas.

RogerS wrote on 11/12/2021, 6:55 AM

You can copy and paste that text instead of screenshots to make it easier to read.

prince-pep wrote on 11/12/2021, 7:34 AM

General
Complete name                            : E:\Misc Data\[!!@SCENES!!]\[!!@SCENES!!]\KOO POKU\1\A012_01020414_C021.braw
Format                                   : QuickTime
Format/Info                              : Original Apple specifications
File size                                : 123 MiB
Duration                                 : 1 s 250 ms
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 828 Mb/s
Recorded date                            : 2000-01-02
Encoded date                             : UTC 2000-01-01 16:24:03
Tagged date                              : UTC 2000-01-01 16:24:03
Writing library                          : Apple QuickTime
camera_type                              : Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro
tone_curve_contrast                      : 1.000
tone_curve_saturation                    : 1.000
tone_curve_midpoint                      : 0.409
tone_curve_highlights                    : 1.000
tone_curve_shadows                       : 1.000
tone_curve_video_black_level             : Unknown kind of value!
viewing_bmdgen                           : Unknown kind of value!
viewing_gamut                            : Blackmagic Design
crop_origin                              : Unknown kind of value!
crop_size                                : Unknown kind of value!
braw_compression_ratio                   : Q5
multicard_volume_number                  : Unknown kind of value!
multicard_volume_count                   : Unknown kind of value!
format_frame_rate                        : Unknown kind of value!
post_3dlut_mode                          : Disabled
post_3dlut_embedded_name                 : Blackmagic Gen 5 Film to Video.cube
post_3dlut_embedded_title                : Gen 5 Film to Video
post_3dlut_embedded_size                 : Unknown kind of value!
post_3dlut_embedded_data                 : Unknown kind of integer value!
manufacturer                             : Blackmagic Design
camera_id                                : 2c735817-a93e-49bf-92c7-cfbdc0d447b4
shutter_type                             : Angle
analog_gain                              : 1.000
analog_gain_is_constant                  : Unknown kind of value!
viewing_gamma                            : Blackmagic Design Film
anamorphic_enable                        : Unknown kind of value!
firmware_version                         : 7.3.1
clip_number                              : A012_01020414_C021
reel_name                                : 12
scene                                    : 1
take                                     : 98
good_take                                : false
environment                              : interior
day_night                                : day
lens_type                                : Sigma 18-35mm f/1.8 DC
camera_number                            : A
.multicard_timecode                      : Unknown kind of value!
braw_codec_bitrate                       : Unknown kind of value!

Video
ID                                       : 1
Format                                   : brvm
Codec ID                                 : brvm
Duration                                 : 1 s 250 ms
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 822 Mb/s
Width                                    : 5 776 pixels
Height                                   : 3 040 pixels
Display aspect ratio                     : 1.900
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 60.000 FPS
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.780
Stream size                              : 123 MiB (99%)
Language                                 : English
Encoded date                             : UTC 2000-01-01 16:24:03
Tagged date                              : UTC 2000-01-01 16:24:03

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : PCM
Format settings                          : Little / Signed
Codec ID                                 : in24
Duration                                 : 1 s 250 ms
Bit rate mode                            : Constant
Bit rate                                 : 2 304 kb/s
Channel(s)                               : 2 channels
Sampling rate                            : 48.0 kHz
Bit depth                                : 24 bits
Stream size                              : 352 KiB (0%)
Language                                 : English
Encoded date                             : UTC 2000-01-01 16:24:03
Tagged date                              : UTC 2000-01-01 16:24:03

Other
ID                                       : 3
Type                                     : Time code
Format                                   : QuickTime TC
Duration                                 : 1 s 250 ms
Frame rate                               : 60.000 FPS
Time code of first frame                 : 04:14:03:43
Time code, striped                       : Yes
Language                                 : English
Encoded date                             : UTC 2000-01-01 16:24:03
Tagged date                              : UTC 2000-01-01 16:24:03

Howard-Vigorita wrote on 11/13/2021, 10:23 AM

Odd that I don't see a 5776 x 3040 braw frame size mentioned in online specs for that camera... but maybe specs do not reflect newer formats provided by updates. Firmware looks like it's fairly recent but the latest update shouldn't hurt. Curious what the Vegas project frame size is set to and if fiddling with it might change anything. The bm specs indicate a frame size to 5744 x 3024 (5.7K 17:9) which seems to be the same aspect ratio listed in the metadata.

Cameras: Z-Cam E2 w/Canon EF turbo mount, Canon XF605 & XF305, JVC GV-LS2, Canon 6D w/L-glass line.
Laptop: Dell XPS15-9570; i7-8750h 32gb (igpu Intel UHD-630 {.8935} & Nvidia GTX-1050Ti {512.59}) Win11
Road: Intel NUC8 i7-8809g 32gb (igpu AMD VegaM 4gb {21.8.2 [Mod]} & integrated Intel HD630 {.9415}) Win11
Workstation: i9-11900k 64gb (Sapphire ToxicLC 6900xt 16 gb {Adrenalin 22.5.1 } & Intel UHD750 {.1191} ) Win11
Workstation: i9-9900k 32 gb (Sapphire AMD Radeon VII 16gb {22.5.1} & integrated Intel UHD630 {.1340})
Workstation2: XeonE5-1650v4 128 gb (Sapphire Nitro+ Vega64 8gb {21.q4.1} & Nvidia GTX-1660 8gb {511.09})
Workstation3: i7-980X 24gb (Sapphire Nitro+ RX580 8gb {21.q3}) {inactive}
currently Vegas 17.455, Vegas 18.527, Vegas 19.550. All with Win10 except as noted.

Red Car & Pip Benchmarks: https://drive.google.com/drive/folders/1TK2lyFZSlzU9JQ8xO1mvoj-zl9tyj2lc?usp=sharing
Benchmark Tables: RoundUp21 , RoundUp2020, and earlier
(ffMetrics by fifonik) Encoder Quality Tables by me: http://www.rtpress.com/ffmetrics.htm
LutP utility to create OpenFX xml preset files for the Vegas LUT fx in Vegas 17, 18, & 19.

 

EricLNZ wrote on 11/13/2021, 4:14 PM

@prince-pep Have you done what VEGASDerek suggested on 1 October? The post is only a few back but what he said was:

It seems like something is not configured right on your system. I suggest going through the process of submitting a support ticket, with your serial number included to expediate things. Once the support team has the ticket, we should be able to better diagnose why some of the files are failing to load properly.

gary-rebholz wrote on 11/16/2021, 8:51 AM

@prince-pep, you haven't contacted our tech support team, or if you have, you've used different identity information than what you're using here. The only record we have of you is a VEGAS Pro 18 trial version, so please update our team with your new registration information. They are waiting to help you. Just contact them with your registration number so they can look it up and start helping you.

prince-pep wrote on 11/24/2021, 10:47 AM

@prince-pep, you haven't contacted our tech support team, or if you have, you've used different identity information than what you're using here. The only record we have of you is a VEGAS Pro 18 trial version, so please update our team with your new registration information. They are waiting to help you. Just contact them with your registration number so they can look it up and start helping you.

Can't you fix this issue without me contacting them or is he only me who is facing this problem

Reyfox wrote on 11/24/2021, 3:32 PM

...I guess you really don't want this problem solved.....

set wrote on 11/24/2021, 3:34 PM

The more input and personalized feedback you can cooperate with developers, more chance this can be solved.

So I recommend you follow what @gary-rebholz has suggested: Contact support team along with your registration information.

Setiawan Kartawidjaja
Bandung, West Java, Indonesia (UTC+7 Time Area)

Personal FB | Personal IG | Personal YT Channel
Chungs Video FB | Chungs Video IG | Chungs Video YT Channel
Personal Portfolios YouTube Playlist
Pond5 page: My Stock Footage of Bandung city

 

System 5-2021:
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz   2.90 GHz
Video Card1: Intel UHD Graphics 630 (Driver 30.0.101.1191)
Video Card2: AMD Radeon RX470 4GB VRAM (Driver Version
21.30.23.04 / 21.Q4.Dec3 / 30.0.14011,2006)
RAM: 32.0 GB
OS: Windows 10 Pro Version 21H2 OS Build 19044.1586
Drive OS: SSD 240GB
Drive Working: NVMe 1TB
Drive Storage: 4TB+2TB

 

System 2-2018:
ASUS ROG Strix Hero II GL504GM Gaming Laptop
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 8750H CPU @2.20GHz 2.21 GHz
Video Card 1: Intel(R) UHD Graphics 630 (Driver 30.0.101.1191)
Video Card 2: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 VRAM (Driver Version 472.84)
RAM: 16GB
OS: Win10 Home 64-bit Version 20H2 OS Build 19042.1415
Storage: M.2 NVMe PCIe 256GB SSD & 2.5" 5400rpm 1TB SSHD

 

* I don't work for VEGAS Creative Software Team. I'm just Voluntary Moderator in this forum.