VP19 not automatically building proxy files

gmtmtfilms wrote on 9/28/2022, 5:37 PM

Hey guys,

VP19 Build 643

I'm not sure why, but all of a sudden VP isn't automatically building proxies for me. I know there's a manual way to do it but I'm stumped on why this is all of a sudden happening. With my preferences set to AUTO and ON it makes no difference. Any suggestions?

 

VEGAS PRO 19 (643)

 

Operating System
    Windows 10 Home 64-bit
CPU
    Intel Core i7 10700K @ 3.80GHz
RAM
    64.0GB Dual-Channel Unknown @ 1066MHz (15-15-15-36)
Motherboard
    Gigabyte Technology Co. Ltd. Z490 UD AC (U3E1)
Graphics
    LG HDR 4K (3840x2160@60Hz)
    4095MB NVIDIA GeForce RTX 3070 (Gigabyte)
Storage
    931GB KINGSTON SA2000M81000G (SATA-2 (SSD))
    1863GB Samsung Portable SSD T5 SCSI Disk Device (USB (SATA) (SSD))

Comments

Musicvid wrote on 9/28/2022, 8:37 PM

Resetting Vegas to factory defaults will often clear up unexpected behaviors.

https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/faq-how-can-i-reset-vegas-pro-to-default-settings--104646/

john_dennis wrote on 9/28/2022, 9:02 PM

@gmtmtfilms

Check the state of this switch in Options/Preferences/Video

Set the threshold for creating proxies to lower pixel dimensions using Control+Shift+Options. Enter prox into the search box on the Internal tab.

My main system:
Motherboard: Asus X99-AII
CPU: Intel i7-6850K
GPU: Sapphire Radeon RX480-8GB
RAM: Corsair Dominator (4 x 4 GB) DDR4 2400
Disk O/S & Programs: Intel SSD 750 (400 GB)
Disk Active Projects: 1TB & 2TB WD BLACK SN750 NVMe Internal PCI Express 3.0 x4 Solid State Drives
Disk Other: WD Ultrastar/Hitachi Hard Drives: WDBBUR0080BNC-WRSN, HGST HUH728080ALE600, 724040ALE640, HDS3020BLA642
Case: LIAN LI PC-90 Black Aluminum ATX Full Tower Case
CPU cooling: Corsair Hydro series H115i
Power supply: SeaSonic SS-750KM3 750W 80 PLUS GOLD Certified Full Modular Active PFC Power Supply
Drive Bay: Kingwin KF-256-BK 2.5" and 3.5" Trayless Hot Swap Rack with USB 3
Sound card: Crystal Sound 3 on motherboard. Recording done on another system.
Primary Monitor: Asus ProArt PA248q (24" 1920 x 1200)
O/S: Windows 10 Pro 22H2, Build 19045.2130

Camera: Sony RX10 Model IV

https://www.youtube.com/user/thedennischannel

gmtmtfilms wrote on 9/28/2022, 10:06 PM

@gmtmtfilms

Check the state of this switch in Options/Preferences/Video

Set the threshold for creating proxies to lower pixel dimensions using Control+Shift+Options. Enter prox into the search box on the Internal tab.

Thank you, I already tried both "auto" and "on" option in preferences which didn't work. Strangely, either of those have always worked for me up until recently. I changed the pixel dimensions as you suggested and that seems to do the trick! Much appreciated.

VEGAS PRO 19 (643)

 

Operating System
    Windows 10 Home 64-bit
CPU
    Intel Core i7 10700K @ 3.80GHz
RAM
    64.0GB Dual-Channel Unknown @ 1066MHz (15-15-15-36)
Motherboard
    Gigabyte Technology Co. Ltd. Z490 UD AC (U3E1)
Graphics
    LG HDR 4K (3840x2160@60Hz)
    4095MB NVIDIA GeForce RTX 3070 (Gigabyte)
Storage
    931GB KINGSTON SA2000M81000G (SATA-2 (SSD))
    1863GB Samsung Portable SSD T5 SCSI Disk Device (USB (SATA) (SSD))