Installed Vegas Pro 18 and the FX, Generator and Transition Tabs gone

philip-richards wrote on 9/29/2020, 10:21 AM

Not sure what's the issue but I've installed Vegas pro 18 and the FX, Generator and Transition Tabs are missing, I've tried goin to view and turning them on but nothing happen when i selected them to activate them. I've already tried UN-installing and reinstalling still no change. I've reinstalled Vegas Pro 17 works fine all tabs are there, I'm not sure what else to do by this is very frustrating to say the least.

Comments

j-v wrote on 9/29/2020, 10:27 AM

Did you try View/Window/Layouts/Default Layout?

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, DJI Osmo Pocket, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10 home version 2004 build 19041.264, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home version 2004 build 19041.264, CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 17,18 and VMS PL 16,17 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 456.71 Studio Driver.
TV      :LG 4K 55EG960V

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

philip-richards wrote on 9/29/2020, 10:31 AM

@j-v Yup!

Illusion wrote on 9/29/2020, 10:38 AM

VP18 here, build 334. I have a similar problem, my Media Generator tab is gone. From Window, I see the checkmark off. If I try enabling it, nothing happens. My only alternative to access Media Generator is to open the Plug-in Manager. I did not have this problem with the first VP18 build.

philip-richards wrote on 9/29/2020, 10:44 AM

Neither did I, I did not have this problem with the previous build. I don't have any alternatives, i have no plugin FX or Generators even if i select the FX icon on my timeline or footage the window opens blank no assets at all. It's clear that this is a Vegas Pro 18 issue cause I'm not getting any of these issues when i reinstalled VP17.

vkmast wrote on 9/29/2020, 10:52 AM

Corrupt downloads?

philip-richards wrote on 9/29/2020, 10:58 AM

@vkmast Not a clue but I've also tried downloading it over and over a few times and after install same thing. I've never had an issue with an install of Vegas before but I'm not sure if all that deep learning stuff outside of Vegas is causing issues have not a clue! Someone at Magix need to let me know what up!

j-v wrote on 9/29/2020, 11:10 AM

@philip-richards
For those kind of problems reïnstalling does not help.
Therefore you need to do a full reset of the program which give you the original files and settings after a first install.

met vriendelijke groet
Marten

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, DJI Osmo Pocket, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10 home version 2004 build 19041.264, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home version 2004 build 19041.264, CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 17,18 and VMS PL 16,17 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 456.71 Studio Driver.
TV      :LG 4K 55EG960V

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

vkmast wrote on 9/29/2020, 11:13 AM

The full resetting instructions

philip-richards wrote on 9/29/2020, 11:14 AM

@j-v How do i go about accomplishing a full reset of the program.

philip-richards wrote on 9/29/2020, 11:15 AM

Thanks @vkmast

Illusion wrote on 9/29/2020, 12:02 PM

Thanks @vkmast


@philip-richards please tell me if it resolve your problem.

philip-richards wrote on 9/29/2020, 12:53 PM

@Illusion Will do!