Movie Studio 13 Platinum keeps crashing for no reason

kamil-c wrote on 12/8/2016, 10:00 AM

Hi everyone,

So to explain my problem, I'm editing a video no problem, everything fine, until, I try to switch Auto-ripple on/off, or I want to just minimize the window so I can search for something on my computer, all of a sudden I get a notification telling me that Movie Studio Platinum 13 has stopped working, please leave details of your problem.

Within 30 minutes I've had this problem occur to me about 7 times in a row and it's now getting ridicules.

 

My system specs are;
Windows 10 Professional x64
Nvidia GTX950
Intel Core i7 2.60GHz
16GB RAM

I'm using; Movie Studio Platinum 13 x64

Please could someone help me fix this problem because as a film student I need to have this working properly

 

Thank you.

Comments

vkmast wrote on 12/8/2016, 10:18 AM

Point 14. in this thread https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-pro-faqs--104787/

has this linked thread https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/faq-troubleshooting-crashing-and-stability--104785/

Try first point 3. from that thread.

Kodie-Collings wrote on 10/15/2019, 7:28 PM

Point 14. in this thread https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-pro-faqs--104787/

has this linked thread https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/faq-troubleshooting-crashing-and-stability--104785/

Try first point 3. from that thread.

I'm having nothing but problems. My PC specs are well above requirements but crashing every 2 minutes. I've tried point 14 and 3 as advised to Kamil-C and still crashing.

 

Any further suggestions?