red event on timeline

kplo wrote on 12/9/2015, 1:39 PM
Hi All,
I couldn't find an answer with the search function.
I imported a video file (Cineform.avi) into a new V7 project and it shows as all red frames on the timeline. The file was rendered from a V10 project; and yes, I know that projects from newer versions are not backwards compatible, but this is a rendered file. When I play back from V7 timeline, I sometimes see the actual video in preview window and on external monitor, but timeline still appears red.
What gives?
Thanks for any help.
Ken

Comments

kplo wrote on 12/10/2015, 11:32 AM
Has no one else experienced this?
Ken
john_dennis wrote on 12/10/2015, 11:39 AM
Many of us are not ignoring you. We just don't know what to say. I have seen green screens but don't remember red ones. I went from Vegas Pro 4 to Vegas Pro 8.

My main system:
Motherboard: Asus X99-AII
CPU: Intel i7-6850K
GPU: Sapphire Radeon RX480-8GB
RAM: Corsair Dominator (4 x 4 GB) DDR4 2400
Disk O/S & Programs: Intel SSD 750 (400 GB)
Disk Active Projects: 1TB & 2TB WD BLACK SN750 NVMe Internal PCI Express 3.0 x4 Solid State Drives
Disk Other: WD Ultrastar/Hitachi Hard Drives: WDBBUR0080BNC-WRSN, HGST HUH728080ALE600, 724040ALE640, HDS3020BLA642
Case: LIAN LI PC-90 Black Aluminum ATX Full Tower Case
CPU cooling: Corsair Hydro series H115i
Power supply: SeaSonic SS-750KM3 750W 80 PLUS GOLD Certified Full Modular Active PFC Power Supply
Drive Bay: Kingwin KF-256-BK 2.5" and 3.5" Trayless Hot Swap Rack with USB 3
Sound card: Crystal Sound 3 on motherboard. Recording done on another system.
Primary Monitor: Asus ProArt PA248q (24" 1920 x 1200)
O/S: Windows 10 Pro 22H2, Build 19045.2130

Camera: Sony RX10 Model IV

https://www.youtube.com/user/thedennischannel

Steve Grisetti wrote on 12/10/2015, 11:39 AM
Do you experience this if you use another codec?
Tech Diver wrote on 12/10/2015, 11:53 AM
I have never experienced red frames before, but I did a quick Google search on the Internet (I encourage you to do the same on your own) and found the following possible solution by someone at http://www.designstudioschool.com/red-frame-solutions-t33279-15.html :

"I open a project which turns out to have red clips, so I open a new project, using the little icon under file (CTRL+SHIFT+N), when that opens I do nothing with it and under File I select the previous project which had the red clips and this time it opens with all clips solid. It's fast and never fails me."

Peter
kplo wrote on 12/11/2015, 1:56 AM
Thanks Peter. That is certainly worth a try.
Ken
vkmast wrote on 12/11/2015, 2:14 AM
The original and full "red frame solutions" thread is here.
"designstudioschool.com" is of course one of the clones for this forum.