VEGAS Movie Studio 15 - General Discussion

Comments

gary-hart wrote on 3/14/2018, 7:47 AM

even demo video in thumbnail is blurry along with full screen preview

 

AlanH wrote on 3/15/2018, 5:16 PM

I am trying to stay calm while describing the situation regarding MSP15's slowness in loading projects, but it isn't easy.

I open an MSP14 project in which I have invested MANY HOURS OF MY TIME, and it takes NINETEEN MINUTES to open.

I save it as an MSP15 project and it still takes NINETEEN MINUTES to open.

So I start again from the source files and recreate the project. I close and open it several times, this time keeping the MSP15 workspace open, and it loads in less than five seconds.

Then I close MSP15 and restart it and open the new native MSP15 file and it takes 20 MINUTES to open. I will break that down:

Displayed Percentage       Elapsed Time (mm:ss)

3                                          0:00
4                                         11:44
5                                         12:54
6                                         14:08
7                                         14:59
8                                         15:01
9                                         15:26
10                                       16:02
11                                       16:20
12                                       16:26
13                                       17:13
Finally loaded                     20:23

Then I close the project, keeping MSP15 workspace open, and it re-loads in less than one second.

After exiting and restarting MSP15, the project again takes 19-20 mins to load.

I have uninstalled the (unnecessary for me) HitFilm and Boris add-ons, but that has not helped.

Is some cache being flushed on program exit? Are peak data files / proxies being lost?

Why is it sitting at a low percentage for so long?

This is a fiasco. Please will someone from Magix tell me what is going wrong here, and how to fix it.

Alan

P.S. I have a reasonably fast PC (i7-6700/32GB/Win10) and have been running MSP14 (and its predecessors) fine, so it's not likely to be a hardware issue.

 

BrianK wrote on 3/15/2018, 5:23 PM

I have downloaded MSP 15, but given the apparently massive problems with the original build, I think I am going to wait for the promised imminent arrival of a new build before installing

 

How is this likely to be announced?

mb213 wrote on 3/15/2018, 6:04 PM

Movie Studio 15 is always crashing when i try to load big video files - like lossless recordings by Fraps (+50 gb File). Movie Studio 14 (newest patch) - same machine - is handling the files without problems. Any Ideas?

tex wrote on 3/16/2018, 5:13 AM

Slow loading MSP 14 projects.

Nick Hope wrote on 3/16/2018, 6:26 AM

I have downloaded MSP 15, but given the apparently massive problems with the original build, I think I am going to wait for the promised imminent arrival of a new build before installing

How is this likely to be announced?

@BrianK A post in the News forum.

ross-h wrote on 3/16/2018, 8:42 AM

Any ETA for MSP 15 patch?

MagixDerek wrote on 3/16/2018, 9:27 AM

Our hope was to have the patch out this week, but we have discovered an issue with HEVC decoding (literally hours before we intended to post the update) that had to be addressed.

In reality, the performance problems in VMS are not a comparable to what was in VP15. While Movie Studio did have some of the same UI performance issues, the thumbnail and project loading issues were not related. We are rerunning the application through a final test cycle and the update should be very soon. The last thing we want right now is to post an update that is still unstable for our users.

AlanH wrote on 3/16/2018, 10:18 AM

Thanks, Derek - look forward to the fix.

BrianK wrote on 3/16/2018, 10:27 AM

Agree Derek. Most important to get it right.

robbif2 wrote on 3/16/2018, 1:44 PM

After my experiences with VMS14 seemingly being affected by some part of the VMS15 suite (completely uninstalled), at least partially by Boris, I'm hoping that if I reinstall VMS15 Platinum only and apply the upcoming build/patch, it will not step on VMS14 Suite. I'd appreciate your patience in summarizing/reviewing any technical reassurances here.
Thanks everyone!

Ooievaar wrote on 3/17/2018, 10:51 AM

Would it be possible to make the text in the drop-down menu's white instead of black, like in VegasPro15?
The current black text is hardly readable.

*MB: Asus P8Z68-V PRO / i7-2600k-4.5GHz / 16GB DDR3 *Graphics: GF GTX 1050 Ti STRIX O4G
*System disk: SSD 256GB Samsung 840 *Render disk: 780 GB SATA3 *Data disks: 4x
Win10x64 Prof / Movie Studio Pl. 14 & Vegas Pro 15 / Cam: SONY HDR-HC3E

MyUsernameIsMyName wrote on 3/17/2018, 11:28 AM

I need help on how to speed up a clip to make it a fast motion scene like a car ride destination. The only method I know is to hit CTRL and drag the clip all the way to the left but it makes my clip very choppy. Is it just choppy in general because I just preview it in the screen? I'm still new to this program!

 

EDIT: It was just choppy in the video preview thats all!

vkmast wrote on 3/17/2018, 11:44 AM

Yes, screenshots (inactive options greyed out)

tex wrote on 3/17/2018, 12:15 PM

Buttons are hidden behind the screen.

vkmast wrote on 3/17/2018, 12:56 PM

Buttons are hidden behind the screen.

Press the hamburger button (three lines) to "edit visible button set".

tex wrote on 3/17/2018, 2:21 PM

Buttons are hidden behind the screen.

Press the hamburger button (three lines) to "edit visible button set".

I have 3 buttons. Only one is visible. The other 2 are off the screen.

vkmast wrote on 3/17/2018, 2:36 PM

@tex click the hamburger button that you see and you'll eventually get to see this and choose (and the buttons you want will show)

Note also the horizontal scroll bar below the timeline tracks.

tex wrote on 3/17/2018, 3:00 PM

@tex click the hamburger button that you see and you'll eventually get to see this and choose (and the buttons you want will show)

Note also the horizontal scroll bar below the timeline tracks.

Please check this

 

vkmast wrote on 3/17/2018, 3:07 PM

Have you tried to click this button?

cris wrote on 3/17/2018, 3:08 PM

Our hope was to have the patch out this week, but we have discovered an issue with HEVC decoding (literally hours before we intended to post the update) that had to be addressed.

In reality, the performance problems in VMS are not a comparable to what was in VP15. While Movie Studio did have some of the same UI performance issues, the thumbnail and project loading issues were not related. We are rerunning the application through a final test cycle and the update should be very soon. The last thing we want right now is to post an update that is still unstable for our users.

Out of curiosity, what was the problem with project loading? If you did try and fix the UNC access issues with MS14 in the existing loading code, definitely worth the hiccup..

tex wrote on 3/17/2018, 3:11 PM

Have you tried to click this button?


Please check this video

 

Ooievaar wrote on 3/17/2018, 3:19 PM

Would it be possible to make the text in the drop-down menu's white instead of black, like in VegasPro15?
The current black text is hardly readable.


Left = Movie Studio 15 Right = Vegas Pro 15

The Pro-text is much better readable than the Movie-text.

*MB: Asus P8Z68-V PRO / i7-2600k-4.5GHz / 16GB DDR3 *Graphics: GF GTX 1050 Ti STRIX O4G
*System disk: SSD 256GB Samsung 840 *Render disk: 780 GB SATA3 *Data disks: 4x
Win10x64 Prof / Movie Studio Pl. 14 & Vegas Pro 15 / Cam: SONY HDR-HC3E

Marco. wrote on 3/17/2018, 3:20 PM

@tex
Yes, I think this is a known issue which also happens in Vegas Pro 15.