VEGAS Pro 17 Update 3 (Build 387) - General Discussion

Bri-Hageman wrote on 12/16/2019, 9:14 AM

Dear Community,

The third update for VEGAS Pro 17 has just been released. Please give us your feedback in this thread.

If you already have an earlier build of VEGAS Pro 17, there is no need to uninstall it. Build 387 will overwrite your installation and retain your settings. Keep in mind that your computer will need to be online for activation after the update.

For more information, check out our official announcement with patch notes.

Have a wonderful week and a very happy holiday season!

Best regards,

Bri

Comments

Radomir wrote on 12/16/2019, 9:35 AM

Auto modes, color balance, was better working on previous version. Now it's add MUCH contrast, and it's almost unusable for most cases.

On other hand "contrast" auto mode flatten image.

https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/v17-drops-performance-vs-v16--118031/ is still a thing unfortunately.

Sorry for double post (in patches section).

fr0sty wrote on 12/16/2019, 9:50 AM

Download links are broken, but glad to see the update is out!

vkmast wrote on 12/16/2019, 9:56 AM

At least https://www.magix.com/us/support/my-service-center/product-downloads/ worked for me a while ago.

Grazie wrote on 12/16/2019, 10:03 AM

Hey guys, what is all this list:

VEGAS POST: https://rdir.magix.net/?page=4OGRK584FTZ4

VEGAS Image: https://rdir.magix.net/?page=R3IBRC927QOR

VEGAS Effects: https://rdir.magix.net/?page=1SMLYZX9ILE6

pedro75652 wrote on 12/16/2019, 10:03 AM

I have many audios ac3 but I can't open them

 

fr0sty wrote on 12/16/2019, 10:08 AM

This is what clicking on those links produces:

"Lieber Kunde,

Auf Grund von Wartungsarbeiten ist diese Webseite momentan nicht verfügbar. Bitte versuchen Sie es in Kürze noch einmal.

Ihr MAGIX Team
 
Dear Customer,

Due to maintenance work this website is currently not available.
Please try again later.

The MAGIX Team"

j-v wrote on 12/16/2019, 10:13 AM

@vkmast & @Grazie

I think I'm lucky to get the update this morning because now with all the links given in this message I see this

I don't know if it is related but here in the Netherlands we have big internet problems due to some providers has problems with their connections.

Last changed by j-v on 12/16/2019, 10:17 AM, changed a total of 1 times.

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 441.66 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

alifftudm95 wrote on 12/16/2019, 10:18 AM

Just updated mine. Crashed after using mesh warp lol

3dilusion wrote on 12/16/2019, 10:19 AM

No me funciona la actualizacion de vegas pro 17 en mi equipo

Grazie wrote on 12/16/2019, 10:27 AM

@alifftudm95 - “Warp Mesh Crash you are. The Dark Side you go not.” 😎

fr0sty wrote on 12/16/2019, 10:31 AM

alex, be sure to send in that report. If you include your e-mail address in the report, they may follow up with you for more details (if they need to in order to recreate the issue). It will help them identify and squash the bug.

alifftudm95 wrote on 12/16/2019, 10:39 AM

Already send in the report. VEGAS Effects still shut down by itself if I enable OFX plugins folder.

fr0sty wrote on 12/16/2019, 10:56 AM

In my case, with the original launch version of Effects (I have not updated it yet), it was the newblue effects folder in the ofx folder that caused Effects to crash. I was able to keep my other effects enabled and just renamed that specific folder. So, until this is resolved, you can try that... rename each folder individually inside the OFX folder until you find the offending plugin. This will at least allow you to keep some of your plugins enabled until we can get to the bottom of it.

Karsten-Semmer wrote on 12/16/2019, 11:53 AM

There is still the bug in the new whitebalance fx tool. (I hope every update that it gets fixed)

If you do your settings in the whitebalance dialog everything is fine until you save and load your project again. Then unfortunately the amount setting switched to another value which makes the whitebalance tool unusable!!

before save

after saving the project and loaded it again.

😱

alexander-nNevis wrote on 12/16/2019, 11:59 AM

I wanted, as it was before, just to work in the program, and not to do the work of "MAGIX" for my own money! But it seems Microsoft, MAGIX and nVIDIA decided to compete, who will create the most buggy soft.

Thanks for the Christmas gift.

Last changed by alexander-nNevis on 12/16/2019, 12:01 PM, changed a total of 1 times.

Camcoders: Panasonic Lumix-DC-GH5, Sony DSC-RX10M4, Sony FDR-X3000

Windows 10 Pro 64-bit 1909, Intel Core i7 6900K @ 3.20GHz, ASUSTeK "X99-DELUXE II" (SOCKET 2011), 64 Gb DDR4-3200 G.Skill RAM, 200GB INTEL SSD (System), 800 Gb INTEL SSD (For Vegas), Same HDD for data, Creative Sound Blaster ZxR, NVIDIA GeForce RTX 2080Ti.

Cville wrote on 12/16/2019, 12:07 PM

I just finished the download and update from within the program, no problem. Was Post supposed to come with it as part of the download? Or do you need to use the individual links posted?

rob-r wrote on 12/16/2019, 12:23 PM

This is actually about the upgrade - I've got an offer to upgrade to Vegas Pro 17 (I have studio) and I'm thinking of doing it, but I want to make sure that I have complete masking tools in Vegas Pro 17, like if I go to the crop pane there's a masking option (which you don't have in studio). I can upgrade for $200 - anybody want to weigh in on if it's a good price? Thanks for any insight.

j-v wrote on 12/16/2019, 12:37 PM

Try it yourselft with the 30 days trial

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900, GoPro Hero7 Hero Black, Samsung Galaxy A8
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 8 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 16,17 and VMS PL 16 are installed, all latest builds
Both Nvidia GPU's have driver version 441.66 Studio Driver, desktop the Studio DHC driver
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

joost-berk wrote on 12/16/2019, 2:50 PM

I wanted, as it was before, just to work in the program, and not to do the work of "MAGIX" for my own money! But it seems Microsoft, MAGIX and nVIDIA decided to compete, who will create the most buggy soft.

Thanks for the Christmas gift.

@alexander-nNevis What is the issue that you are experiencing? Maybe this forum can help.

Last changed by NickHope on 12/17/2019, 10:30 PM, changed a total of 1 times.

Reason: fix tag

Vegas Pro user since version 1.2

OS: Windows 10 Pro (Latest version)

CPU: AMD Ryzen 7 3800X

RAM: 32GB DDR4 3200MHz

GPU: Nvidia GeForce RTX 2080 Super 8GB GDDR (Latest Studio Driver)

Monitoring: Black Magic Design DeckLink SDI 4K (or Nvidia HDMI for 4K HDR)

Audio: M-Audio M-Track Eight ASIO

Controller: Behringer X-Touch

fr0sty wrote on 12/16/2019, 3:28 PM

I just finished the download and update from within the program, no problem. Was Post supposed to come with it as part of the download? Or do you need to use the individual links posted?

I'd download the individual links to be sure. I used the vegas download manager you can access by logging into your magix account and going to "my products". it downloaded the Pro, Effects, and Image updates all at once for me.

set wrote on 12/16/2019, 4:05 PM

I have many audios ac3 but I can't open them

 

Convert first to WAV using 3rd party app!

set wrote on 12/16/2019, 4:39 PM

There is still the bug in the new whitebalance fx tool. (I hope every update that it gets fixed)

If you do your settings in the whitebalance dialog everything is fine until you save and load your project again. Then unfortunately the amount setting switched to another value which makes the whitebalance tool unusable!!

before save

after saving the project and loaded it again.

😱

Confirmed - I'll help letting developers know.

Reyfox wrote on 12/16/2019, 4:52 PM

Each time I start 387, I always have to activate the software like it's a "day 1" installation. The serial number is already in place, but I have to click on "Activate and register immediately".... each time, and every time. Now, VP16 is affected too. Safe are VP15 and VP14.

Amended...... using Revo Pro, I uninstalled both VP16 and VP17 and reinstalled again... all is well!