Comments

Musicvid wrote on 8/21/2019, 7:33 PM

Please describe exactly what "crashing" means to you, and kindly provide your source properties.

https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/faq-how-to-post-mediainfo-and-vegas-pro-file-properties--104561/

kennyko-avery wrote on 8/21/2019, 8:22 PM

when I select import media it imports the media when I drag it to the bottom it closes the entire program

EricLNZ wrote on 8/21/2019, 10:03 PM

We need details of the media that is causing your problem as per the link Musicvid gave you.

Also are you using the basic Movie Studio or Movie Studio Platinum and what is your version and build number?

kennyko-avery wrote on 8/22/2019, 5:30 AM

I am using basic movie studio whenever I import any media music or video it automatically says it has stopped working I'm using sony vegas pro 17 please help

vkmast wrote on 8/22/2019, 5:47 AM

I am using basic movie studio - - - I'm using sony vegas pro 17

Please decide which one (and there is no current "sony").

Linz wrote on 8/25/2019, 2:12 PM

Despite the lack of detail I think I'm experiencing the same issue in Movie Studio Platinum 16. I can retrieve my media (1080p mp4 recorded with OBS studio) and begin to edit, however at some point during the process my entire PC will "lock up" - sometimes resulting in a blue screen, sometimes resulting in just a frozen system that requires a manual restart. If there's audio playing the audio might even get stuck and play the same sound until I restart.

This only happens in Movie Studio Platinum (no other programs) and at this point I cannot edit anything. I'm concerned there's been a Win 10 upgrade or something that's causing an issue, as I've upgraded all my drivers and tried 3 different hard drives including an SSD just to make sure there wasn't a read/write issue.

j-v wrote on 8/25/2019, 5:22 PM

@Linz as @Musicvid wrote before

kindly provide your source properties.

https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/faq-how-to-post-mediainfo-and-vegas-pro-file-properties--104561/

but also exactly your used hardware.

Last changed by j-v on 8/25/2019, 5:23 PM, changed a total of 1 times.

met vriendelijke groet
Jan

Camera : Pan X900,GoPro Hero7 Hero Black
Desktop :MB Gigabyte Z390M, W10, i7 7900 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop  :Asus ROG GL753VD, W10 home, version 1903 build 18.362,295 CPU i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics 630(2GB).VP 15,16,17 and VMS PL 15,16 are installed
Both Nvidia GPU's have driver version 431.86 Studio Drivers
TV      :LG 4K 55EG960V

Dutch video tutorials for beginners

My slogan is: BE OR BECOME A STEMCELL DONOR !!!

Linz wrote on 8/25/2019, 6:27 PM
General
Complete name                            : E:\Youtube\RAW\2019-08-03 11-00-34.mp4
Format                                   : MPEG-4
Format profile                           : Base Media
Codec ID                                 : isom (isom/iso2/avc1/mp41)
File size                                : 15.9 GiB
Duration                                 : 2 h 21 min
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 16.1 Mb/s
Writing application                      : Lavf57.84.100

Video
ID                                       : 1
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : High@L4.2
Format settings                          : CABAC / 2 Ref Frames
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, Reference frames        : 2 frames
Codec ID                                 : avc1
Codec ID/Info                            : Advanced Video Coding
Duration                                 : 2 h 21 min
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 16.0 Mb/s
Maximum bit rate                         : 40.0 Mb/s
Width                                    : 1 920 pixels
Height                                   : 1 080 pixels
Display aspect ratio                     : 16:9
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 60.000 FPS
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.129
Stream size                              : 15.8 GiB (99%)
Color range                              : Limited
Color primaries                          : BT.709
Transfer characteristics                 : BT.709
Matrix coefficients                      : BT.470 System B/G
Codec configuration box                  : avcC

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : AAC LC
Format/Info                              : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID                                 : mp4a-40-2
Duration                                 : 2 h 21 min
Bit rate mode                            : Constant
Bit rate                                 : 128 kb/s
Channel(s)                               : 2 channels
Channel layout                           : L R
Sampling rate                            : 44.1 kHz
Frame rate                               : 43.066 FPS (1024 SPF)
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 130 MiB (1%)
Title                                    : simple_aac_recording
Default                                  : Yes
Alternate group                          : 1

General
  Name: 2019-08-03 11-00-34.mp4
  Folder: E:\Youtube\RAW
  Type: AVC
  Size: 16.72 GB (17,120,138,678 bytes)
  Created: Saturday, August 3, 2019, 11:00:35 AM
  Modified: Saturday, August 3, 2019, 1:22:03 PM
  Accessed: Saturday, August 3, 2019, 11:00:35 AM
  Attributes: Archive

Streams
  Video: 02:21:28.283, 60.000 fps progressive, 1920x1080x32, AVC
  Audio: 02:21:28.239, 44,100 Hz, Stereo, AAC

Summary
  [TCFM]: 7

ACID information
  ACID chunk: no
  Stretch chunk: no
  Stretch list: no
  Stretch info2: no
  Beat markers: no
  Detected beats: no

Other metadata
  Regions/markers: no
  Command markers: no

Media manager
  Media tags: no

Plug-In
  Name: so4compoundplug.dll
  Folder: C:\Program Files\VEGAS\Movie Studio Platinum 16.0\FileIO Plug-Ins\so4compoundplug
  Format: AVC
  Version: Version 1.0 (Build 8532)
  Company: MAGIX Computer Products Intl. Co.

Windows 10 build 18362
Intel i7-7700k @ 4.20GHz 4 cores
Maximus IX Hero mobo
16GB Gskill Trident RAM
2 4TB HDD (don't remember brand)
1 Samsung 850 EVO SSD

Recording software is OBS Studio

Musicvid wrote on 8/25/2019, 6:41 PM

Well, its not your source causing the problem. Try toggling GPU/HW settings.

Sevenbives wrote on 8/26/2019, 12:18 AM

I am also experiencing Movie Studio 16 Platinum going into "Not Responding" mode. And the only way to get it out of that is by force closing Movie Studio. It's a VERY busy time of the year for a wedding DJ like myself and I need to edit videos for upcoming weddings. So this is EXREMELY inconvenient!! As wedding season is still in full swing!

In a video I made for wedding in the beginning of this month, Movie Studio would not render some of the Transition Effects I had selected (to match the music), it was very frustrating as I spent a lot of time on trying to figure why they wouldn't render on the final video....So I ended up going back and selecting very simple CROSSFADE Transitions....not what I had envisioned for that high energy video.

Now, the couple for an upcoming wedding decided on doing a slide show for their first dance. That wedding is this Friday... and now Movie Studio keeps going into "Not Responding". And it happens unpredictably... this last time I had simply stopped the video, and it went Non Responsive.

I have other Music Producing (DAW), DJing and Photo Editing Software on my computer which is a QUAD CORE i7 laptop, and I do not have any issues AT ALL with any other programs, even when I run them simultaneously. I run Movie Studio ALONE.

Would anyone know if there is a Software update I need to run? Someone please help!!

EricLNZ wrote on 8/26/2019, 2:46 AM

Build 142 is the latest VMS16 Platinum update.

What is the media info of your source material?

BWX232 wrote on 8/29/2019, 10:05 PM

Same here - Happens CONSTANTLY. I'm hitting "ctrl+s" (save) about every 20 seconds after every single change I make.. Also no GPU acceleration on timeline no matter what I do. Same performance with it on or off. Seems Movie Studio 16 is a very unstable program and barely works at all, and buggy as hell.

CPU: Intel Core i7-6700K - MoBo: ASUS Z170-PRO LGA 1151 - GFX Card: GIGABYTE GTX 1070 GV-N1070G1 - RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4 3400 (PC4 27200) - PSU: Cooler Master V850 850W 80 PLUS Gold - Hard Drives: WD Black 7200 RPM (6TB, 4TB, 1TB x 2), WD 8TB USB 3 External - OS: Windows 10 Ultimate (64-bit) - Display: 55" 4k HDR 60hz

EricLNZ wrote on 8/29/2019, 11:03 PM

I've had no problems with VMS16. Very stable. I cannot recall it crashing on me at all.

What is your source material? And what are you doing to it. Any special FX etc.